Hiddink pontot lopna Brazília ellen

Vágólapra másolva!
A németországi labdarúgó-világbajnokságon a csoportmérkőzések első fordulója után az ausztrál válogatott került az érdeklődés középpontjába, olyannyira, hogy a Socceroos szerda délelőtti edzésén szinte mozdulni sem lehetett, akkora volt az érdeklődés. Ez nem is csoda, hiszen az ausztrálok a Japán elleni 3-1-es győzelemmel vezetik az F csoportot a címvédő Brazília előtt.
Vágólapra másolva!

"A japánok elleni összecsapásunk előtt szinte senki sem volt kíváncsi ránk, de ennyit tesz egy győzelem a vb-n" - magyarázta Stuart Hodge, az ausztrál csapat sajtófőnöke Friedrichsruhéban, abban a kis német városban, ahol Guus Hiddink együttese felütötte főhadiszállását.

"Képzeljék el, hogy miután megnyertük a mérkőzést, odahaza Ausztráliában több tízezren tódultak az utcákra ünnepelni bennünket, pedig akkor éppen kora hajnal volt nálunk. A győzelem hatására több mint ezren indultak el Németországba, mert látni akarják a válogatottunkat, de jegyet már nem tudunk nekik biztosítani a vasárnapi müncheni rangadóra, hiszen mégis a csoportelső Ausztrália játszik a csoport második brazilokkal" - nevetett Hodge, majd annyit tett hozzá: "Nem mi vagyunk az esélyesek, de Japán ellen azok voltunk?"

Guus Hiddink az edzés utáni sajtótájékoztatón a következőket mondta: "Már négy évvel ezelőtt akkori csapatommal, Dél-Koreával is nagyon szerettem volna összecsapni a brazil válogatottal, de akkor elkerültük egymást. Szerényen és csendesen készülünk a világbajnok ellen, hiszen a vasárnapi mérkőzésnek a favoritja a dél-amerikai együttes. Nem gondolom azt, hogy Ausztrália érett a világbajnok legyőzésére, de látva a keddi Brazília-Horvátország találkozót, az a véleményem, hogy a nagy favorit rendkívül feszülten játszott a berlini találkozón. A tét neki hatalmas, s persze nekünk sem kicsi, hiszen egy esetleges döntetlen a legnagyobb szenzáció lenne ezen a világbajnokságon. Várhatóan Tim Cahill kezdeni fog vasárnap, más változtatást nem tervezek a japánok elleni mérkőzéshez képest. Egy egész kontinens áll mögöttünk, de ha netán 8-0-ra kikapunk, akkor sem szégyenkezhetünk. Ám abban biztos vagyok, hogy vasárnap este Münchenben nem 8-0 lesz a végeredmény a világbajnok javára."

A müncheni stadionban sorra kerülő összecsapás előtt nem kevesebb, mint 1300 újságíró van várólistán, azaz ennyien szeretnék személyesen látni az előzetesen nem sokra tartott mérkőzést, s ennek az 1300 kollégának még nincs belépője.