Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Világbajnokság az átigazolások tükrében

Vágólapra másolva!
Számtalan fórumon fejtették már ki, hogy egy kiemelkedő világbajnoki szerepléssel a labdarúgók jobb szerződést harcolhatnak ki maguknak klubjuknál, esetleg lehetőségük adódik jobb együtteshez igazolni. Vannak azonban, akik nem várnak a vb-rajtig, már azt megelőzően bejelentik távozási, vagy éppen szerződéshosszabbítási szándékukat.
Vágólapra másolva!

A klubhűségre ebből a szempontból Thierry Henry és Pauleta szolgáltatja a jó példát, akik nemrég írtak alá új szerződést csapatukkal, megcáfolva a távozásukról szóló pletykákat.
Jó néhány, a világbajnokságra benevezett, ismert labdarúgóról azonban már most tudni lehet, hogy ősztől más klubban kergeti majd a labdát: Michael Ballackot a Chelsea FC, Lukas Podolskit a Bayern München, Kim Källströmöt az Olympique Lyon mezében láthatjuk viszont a következő idényben, Henrik Larsson a Helsingborgs IF-ben, Nelson Haedo-Valdez és Alexander Frei a Borussia Dortmundban, Takahara Naohiro az Eintracht Frankfurtban, Tomás Galásek az 1. FC Nürnbergben, Tomás Rosicky az Arsenal FC-ben, Mickael Landreau a Paris-SG-ben, Tim Howard pedig az Everton FC-ben játszik majd a 2006-2007-es szezonban.

Épp elég labdarúgó maradt azonban így is, akiről csak azt tudni biztosan, hogy a világbajnokság utáni első feladata a költözködés lesz, de hogy egészen pontosan hova is vezet az útjuk, az még kérdéses - és talán éppen a tornán való szereplés lesz a döntő tényező a pontos úti cél meghatározásában. Ebbe a kategóriába tartozik, hogy csak a legismertebb futballistákat említsük, Jan Koller, Ruud van Nistelrooy, José Saturnino Cardozo, Jens Nowotny, Stan Lazaridis, Zé Roberto, Niko Kovac, Fabien Barthez, William Gallas és Joaquín is.

Érdemes - mintegy visszatekintésképpen - kissé áttanulmányozni a témával kapcsolatban azt is, hogy az előző, 2002-es világbajnokság kapcsán milyen klubváltások történtek. Tekintsük csupán azokat a labdarúgókat, akik most is ott lesznek a nagy eseményen!

Rio Ferdinand négy évvel ezelőtt hagyta el a Leeds Unitedet a Manchester United kedvéért, Hernán Crespo a Lazióból az FC Internazionaléba szerződött, Michael Ballack a Bayer Leverkusen mezét a Bayern Münchenére cserélte csakúgy, mint Zé Roberto. A világbajnok brazil gárdából Juan a Flamengóból Leverkusenbe tette át a székhelyét, Ronaldo pedig a vébé gólkirályaként az Interből a Real Madridba igazolt.

Nemzetközi szinten korábban kevésbé jegyzett játékosok kapták meg a lehetőséget a bizonyításra erősebb bajnokságokban, megemlítendő az SC Heerenveenből az Aston Villába szerződött Marcus Allbäck, a Costa Rica-i Deportivo Saprissából az akkor élvonalbeli Bresciába igazolt Gilberto Martínez, továbbá a Guus Hiddink által a PSV Eindhovenbe csábított dél-koreai Lee Young Pyo (addig Anyang LG Cheetas) és Park Ji Sung (korábban Kioto Purple Sanga).

Akkor költözött Európába Nakamura Sunszuke is, akit a Reggina a Jokohama F. Marinostól vásárolt meg. A sort Ulises de la Cruz zárja, aki a skót Hibernian FC-től költözött kicsit délebbre, hogy az Aston Villa játékosa legyen.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről