Parreira háborúra számít a futballvébén

Vágólapra másolva!
Carlos Alberto Parreira, a címvédő brazil válogatott szövetségi kapitánya úgy véli, csapat ellen minden válogatott kettőzött erővel lép majd pályára a németországi labdarúgó-világbajnokságon.
Vágólapra másolva!

"Nem szeretem a szélsőséges kifejezéseket a futballban, de Németországban gyilkos harcra kell felkészülnünk, ellenünk mindenki kettőzött erővel fog küzdeni" - mondta a szakvezető. "Csak akkor lehetünk sikeresek, ha elfelejtjük a 'szambafutballt', és tökéletesre fejlesztjük a 'gyilkos ösztöneinket'."

A 63 éves tréner 1994-ben világbajnoki címig vezette a válogatottat, s ez már csak azért is nagy sikernek számított, mert a brazilok azt megelőzően 1970-ben bizonyultak utoljára a legjobbnak. A németországi torna előtt a jelenlegi csapat csak az orosz együttessel játszik - március 1-jén - felkészülési meccset, ezt követően legközelebb a közvetlen világbajnoki felkészülés alkalmával, május 22-én találkoznak a keret tagjai.

"Jó lett volna több mérkőzéssel készülni, de tisztában vagyok azzal, hogy a sűrű nemzetközi versenynaptár miatt nem lehetett több meccset lekötni. A játékosok a klubjaikban is hatalmas terhelésnek vannak kitéve."

Parreira az elmúlt három évben 83 futballistának adott lehetőséget. Az oroszok elleni moszkvai találkozó döntő jelentőségű lehet a világbajnoki keret összetételét illetően.

A szakember az alábbi futballistákra számít Oroszország ellen:
kapusok: Dida (AC Milan), Julio Cesar (Internazionale)
védők: Cicinho, Roberto Carlos (mindketten Real Madrid), Maicon (AS Monaco), Gustavo Nery (Corinthians), Lucio (Bayern München), Juan (Bayer Leverkusen), Luisao (Benfica), Cris (Olympique Lyon)
középpályások: Ronaldinho, Edmilson (mindketten FC Barcelona), Gilberto Silva (Arsenal), Emerson (Juventus), Zé Roberto (Bayern München), Juninho Pernambucano (Olympique Lyon), Kaká (AC Milan), Ricardinho (FC Sao Paulo)
csatárok: Ronaldo, Robinho (mindketten Real Madrid), Adriano (Internazionale), Fred (Olympique Lyon)