Materazzi: Beszóltam, de nem durván

Vágólapra másolva!
Marco Materazzi beismerte, hogy a vasárnapi labdarúgó világbajnoki döntőben provokálta Zinedine Zidane-t, aki ezután mellkason fejelte őt, így a kiállítás sorsára jutott.
Vágólapra másolva!

"Igen, inzultáltam őt, de semmi olyat nem mondtam neki, hogy terrorista lenne vagy ilyesmi" - nyilatkozta az olasz védő a Gazzetta dello Sport című sportnapilapnak.

A berlini finálé 110. percében - amikor a labda már a másik térfélen volt - Materazzi előbb megrángatta a francia karmester mezét, majd kisebb szóváltásba keveredtek, végül Zidane-nál elszakadt a cérna.

"Miután kicsit megráncigáltam, azt mondta: ha a mezemet akarod, oda adom az öltözőben. Utána visszaszóltam neki, de olyat, ami egy mérkőzésen több százszor is elhangzik" - mondta az Internazionale játékosa.

A döntő után számos találgatás indult meg, hogy Materazzi mivel hergelhette fel a vb után visszavonuló játékmestert: egyesek szerint algériai származását firtatta, valamint anyját és leánytestvérét szidalmazta. Materazzi ugyanakkor kijelentette: számára az anyák szentek, és őket nem szidja.