A franciák többsége megbocsát Zidane-nak

Vágólapra másolva!
A franciák több mint ötven százaléka megbocsát Zinédine Zidane-nak, amiért a vasárnapi világbajnoki döntőben mellkason fejelte Marco Materazzit, az olaszok labdarúgóját - derült ki a CSA közvélemény-kutató cég telefonos felméréséből.
Vágólapra másolva!

A megkérdezettek 61 százaléka továbbra is mint példaképre néz fel az 1998-as finálé hősére, ugyanakkor méltatlannak tartja, hogy a 34 éves klasszisnak így kellett befejeznie pályafutását.

A felmérésen 78 százalék egyetértett a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) döntésével, vagyis hogy Zidane volt a németországi torna legjobb játékosa.

A franciák több mint 60 százaléka az elveszített döntő ellenére elégedett a csapat teljesítményével, ez azért is nagy dolog, mert a torna előtt 32 százalék úgy érezte, hogy a gárda már a csoportkör után búcsúzik.

A döntőben kapott utolsó piros lapja ellenére egyébként valamennyi szponzor megerősítette hosszú távra aláírt szerződését Zidane-nal - adta hírül kedden a Le Figaro című napilap.

"Együtt élünk, együtt halunk" - a francia válogatott jelmondatát a csapatkapitány egyéni szponzorai is magukénak vallják, akik szerint a csúfos vég semmit nem változtat Zidane csodálatos karrierjén és különleges személyiségén.

"Zidane kiállítása nem teszi kérdésessé a 2015-ig aláírt szerződést" - tudatta a Danone, amelynek gyermekeket segítő nagykövete lesz Zizou. Szeptemberben a 10-12 éveseknek rendezett Danone Nations Cupon személyesen lesz jelen, majd a cég első bangladesi tejtermékgyárát fogja felavatni.

A Generali szerint Zidane a francia labdarúgás jelképes alakja marad, amit az is bizonyít, hogy a 2006-os világbajnokság legjobb játékosának választották. Az Adidas 2017-ig támogatja a francia klasszist, s karrierjének elismerése jeléül internetes oldalt nyit. A www.mercizidane.fr szombattól látogatható.