Figo és Kahn sem lesz többé válogatott

Vágólapra másolva!
Oliver Kahnnak és Luis Figónak is a szombat esti Németország-Portugália összecsapás volt az utolsó válogatottbeli fellépése. Mindkét klasszis egy-egy tévéinterjúban jelentette be döntését a bronzmérkőzés után.
Vágólapra másolva!

"Ez volt ma az utolsó nemzetközi mérkőzésem, szép időtöltés volt, de tudni kell abbahagyni" - mondta a 37 éves Kahn a harmadik helyért játszott, 3-1-es német győzelemmel végződött találkozót követően.

"1995 óta vagyok válogatott, biztos, hogy nehéz abbahagyni, de ez a jó pillanat" - tette hozzá a 86-szoros válogatott kapus, aki a meccs előtt még úgy nyilatkozott, hogy csak két-három hét múlva dönt majd a folytatásról. Kahn a világbajnokságon Jens Lehmann mögött csak a németek utolsó mérkőzésén lépett pályára. A 2002-es tornán elnyerte a legjobb játékosnak járó aranylabdát, annak ellenére, hogy Németország a döntőben 2-0-ra kikapott Brazíliától.

"Akkor búcsúzom, amikor a portugál labdarúgás magasan áll. Büszke vagyok arra, hogy ilyen hosszú időn át tagja lehettem a válogatottnak" - mondta a 33 éves Figo, aki a két évvel ezelőtti Európa-bajnokság után egyszer már lemondott a nemzeti csapatban való szereplésről, Luiz Felipe Scolari azonban a selejtezősorozat közben rábeszélte a visszatérésre.

Figo visszavonulásával az utolsó tagja is távozik az úgynevezett "aranygenerációnak", amely az 1989-es 1991-es U20-as világbajnokságok megnyerésével érdemelte ki ezt az elnevezést Portugáliában.