A FIFA-bírók főnöke védi a játékvezetőket

Vágólapra másolva!
Védelmébe vette a németországi labdarúgó-világbajnokságon közreműködő bírókat a nemzetközi szövetség (FIFA) játékvezetői testületének elnöke.
Vágólapra másolva!

A spanyol Angel Maria Villar szerint a sípmesterek nagyszerűen végzik munkájukat, az osztályzatok is sokkal magasabbak, mint korábban. Annak ellenére állítja mindezt, hogy a mostani vb-n rekordszámú sárga- és piros lapot osztottak ki, ráadásul Joseph Blatter FIFA-elnök, a legendás Franz Beckenbauer főszervező, valamint számos játékos, kapitány bírálta a bírók ténykedését.

"Mi is emberek vagyunk, tévedhetünk. Ezzel együtt a bírói ítéletek több mint kilencven százaléka jogos volt" - mondta Villar, aki a portugál-holland nyolcaddöntőn 4 piros és 16 sárgát kiosztó orosz Valentyin Ivanov és a horvát-ausztrál találkozón közreműködő angol Graham Poll kérdését sem kerülte meg.

"Ivanov jól vezette a portugál-holland mérkőzést, akkor adott lapot, amikor kellett. Poll esete más, ő valóban három sárga lap után adott pirosat az egyik horvát játékosnak. El kell ismerni: ha az ausztrálok megóvják azt az összecsapást, akkor újrajátszást kellett volna elrendelni."

Villar szerint a videó-visszajátszások és a gólbírók bevezetése nagyban segítenék a játékvezetők munkáját.