Van Basten és Blatter is mérges a rekorder bíróra

Vágólapra másolva!
Nem vot éppen meglepő, hogy Marco van Basten elsősorban a játékvezetővel foglalkozott a vasárnap esti portugál-holland után, a mérkőzésen 16 sárga és négy piros lapot előrántó Valentin Ivanov azonban nemcsak a vesztes fél kapitányának haragját váltotta ki ténykedésével.
Vágólapra másolva!

"A 17. sárga lapot a bírónak kellene kapnia" - szellemeskedett a FIFA-elnök Sepp Blatter, majd komolyabbra váltva hozzátette: "Ivanov nem volt egy szinten a játékosokkal".

Az orosz sípmester 16 sárgájával beállította a spanyol Lopez Nieto vb-rekordját, aki 2002-es Kamerun-Németország csoportmeccsen volt elemében, a négy kiállítással azonban Ivanov egyedüli csúcstartónak számít. Világbajnokságokon korábban az Egyesült Államok - Olaszország (2006), Dánia - Dél-Afrika (1998), Brazília - Magyarország (1954) és a Brazília - Csehszlovákia (1938) találkozókon villant háromszor a piros.

"Nagy kár, hogy a bíró így elrontott egy ilyen fontos mérkőzést" - nyilatkozta a háborús hangulatú nyolcaddöntőt követően Van Basten, akinek ez volt az első veresége a holland válogatott élén. "A második félidőben mindössze 20-25 percet tudtunk futballozni a játék állandó megszakítása miatt."

A játékvezető kritizálása mindamellett valószínűleg nem tereli el teljesen a holland média figyelmét Van Nistelrooy mellőzéséről, Van Basten a vereség után kemény támadásokra számíthat, amiért - állítólag személyes ellentétük miatt - nem cserélte be a csapata csatársztárját.

Edwin van der Sar szintén igen feszült volt az összecsapás után, az Oranje csapatkapitánya azonban a bíró helyett a holland támadókra zúdította haragját. "Huszonkétszer lőttek kapura, ebből nyolcszor találták el, de egyetlen gólt sem tudtak összehozni. Legalább akkor be kellett volna találnunk, amikor tíz emberrel játszottunk kilenc ellen. El kell ismernünk, a portugáloknak okosabb csapatuk van a miénknél."