Páciens hiányában bezárt a frankfurti detoxikáló

Vágólapra másolva!
Pénteken bezárt Frankfurtban az a detoxikáló, melyet kizárólag a labdarúgó-világbajnokság idejére nyitottak meg a tornára érkező túlságosan ittas szurkolók részére.
Vágólapra másolva!

"Szerencsére valamennyi városban eddig azt tapasztaltuk, hogy a szurkolók inkább barátkoznak egymással, a hangsúly a közös táncon, éneklésen van, az alkohol háttérbe szorul" - mondta Fredrik Barkenhammer, a Német Vöröskereszt (DRK) szóvivője. "Ilyen körülmények között felesleges volt tovább üzemeltetni a detoxikálót, az ott dolgozó kollégák a szabadtéri szurkolói rendezvényeken dolgoznak tovább."

A DRK a vb-helyszíneken összesen 4000 munkatársával segédkezik a sérüléseket, betegségeket szenvedő drukkerek ellátásában. Az eddigi kimutatások alapján a legtöbben a különböző alkalmi futballtornákon szerzett sérülésekkel (húzódás, rándulás, zúzódás, kisebb vérző sebek), illetve a nagy hőség következtében elszenvedett keringési zavarokkal, napszúrással szorultak ellátásra.

A DRK felhívja a drukkerek figyelmét a folyamatos folyadékpótlás szükségességére, ugyanakkor kiemeli, az alkoholfogyasztás nem ajánlott, mert az csak még jobban kiszárítja a szervezetet.