Ráérzett a meglepetésekre az iWiW tippkirálya

Vágólapra másolva!
A második kör is javában tart a labdarúgó-világbajnokságon, így indokoltnak tartottuk, hogy vessünk egy pillantást az iWiW tippjátékának rangsorára. Péntek délben, azaz a pontok jóváírása után a több mint 256 ezer játékos közül Visky Krisztián gyűjtötte a legtöbb pontot, szám szerint 289-et, így őt kérdeztük a világbajnokság eddigi mérkőzéseiről, a tippelési szokásairól, valamint a csapatválasztásáról.
Vágólapra másolva!

Krisztián 23 éves, nemrég érkezett haza külföldi munkájából, de a világbajnokság után megy is vissza. Ha itthon van, akkor rendszeresen futballozik, nagypályán a Dunakeszi csapatát erősíti, kispályán különböző baráti társaságokkal kergeti a labdát.

- Miért az argentin válogatottat választottad csapatodnak?
- Az ő játékuk tetszik a legjobban, amúgy is inkább a latin focit szeretem, a spanyolok és az argentinok a kedvenceim, és végül a dél-amerikaiakra esett a választásom.

- Mit vársz tőlük a vébén?
- A legjobb négy közé simán bejuthatnak, onnan meg már nem kell sok a győzelemhez. Elméletileg összeakadhatnak a brazilokkal a négy között, ha így lesz, akkor ezen a meccsen dől el szerintem a világbajnok kiléte. Egyébként a spanyol-argentin döntőnek örülnék a leginkább, nem csak azért, mert ez a két kedvenc csapatom, hanem mert mindkét gárda támadófocit játszik, jó kis meccs lenne.

- Hogy tetszettek az eddigi mérkőzések?
- Nem a legszívonalasabb eddig a világbajnokság, bár várható volt, hogy sok csapat megelégszik majd az 1-0-s eredménnyel, hiszen ezért is ugyanúgy jár a három pont. Tetszett a Tunézia-Szaúd-Arábia arab rangadó, az ecuadoriak két találkozója, a spanyolok Ukrajna elleni győzelme, igaz, ebben a bírónak is szerepe volt, meg a nyitómeccs, sok szép gólt lehetett látni. Összességében a spanyolokon kívül számomra eddig csalódást okoztak az európai csapatok.

- Milyen megfontolások alapján szoktál tippelni?
- Nem mindig az alacsony oddsszal rendelkező csapatokra fogadok, amihez persze szerencse is kell, de csak így lehet sok pontot összegyűjteni. A Tunézia-Szaúd-Arábia és Franciaország-Svájc meccs döntetlenjét például eltaláltam, és ez sok pontot hozott. Rá kell érezni a meglepetésekre, a papírforma-meccseken pedig adja magát a tipp, nagyjából ennyi a "titok".

- Mit tippelsz a mai meccsekre?
- Az argentinok szerintem megverik a szerbeket, a Hollandia-Elefáncsontpart találkozó már nem ilyen egyértelmű, vagy az európaiak nyernek, vagy iksz lesz, a Mexikó-Angola viszont tipikus egyesélyes meccs, fix egyes nálam. Remélem, be is jönnek a tippek, mert jó lenne a ranglista elején maradni, nagyon hajtok a főnyereményre, a vébélabdára.