Csak Rooneyval foglalkoznak az angolok

Vágólapra másolva!
Anglia a Trinidad és Tobago elleni 2-0-val már bejutott a 16 közé a németországi labdarúgó-világbajnokságon, a szurkolók és a sajtó azonban nem a nehezen megszerzett győzelemmel van elfoglalva, hanem Wayne Rooney visszatérésével.
Vágólapra másolva!

"Egy kis lépés Rooney-nak, hatalmas lépés Angliának. A remény neve Wayne" - írta a The Times. "Rooney ismét itt van és Anglia újra álmodozhat" - örvendezett a Daily Mirror.

A játékostársak szintén lelkesen üdvözölték a Manchester United üdvöskéjének pályára lépését. "Wayne a mi emberünk" - jelentette ki Steven Gerrard, Frank Lampard pedig azt mondta: "Nagyszerű, hogy ismét köztünk lehet."

Egyedül talán Michael Owen nem örül felhőtlenül az áprilisban lábközépcsonttörést szenvedett Rooney visszatérésének, mivel őt cserélte le Sven-Göran Eriksson szövetségi kapitány. "Ha a padon kell ülnöm, mert az edző így tartja helyesnek, akkor ezt elfogadom" - nyilatkozott diplomatikusan a 26 éves támadó.

Rooney 32 percet volt a pályán, s ez alatt sokat nem tett hozzá a játékhoz. Eriksson gyorsan védelmébe is vette: "Wayne még nincs százszázalékos állapotban, az a fontos, hogy ismét játszhatott. Lesz még jobb is."

Anglia utolsó csoportmérkőzésén Svédország ellen szerepel, kedden.