Az Aranycsapat lett az évszázad vb-csapata

Vágólapra másolva!
Az 1954-es svájci világbajnokságon döntős magyar labdarúgó-válogatottat választották az évszázad vb-csapatának az eurosport.com internetes portál olvasói. A weboldal látogatói a XX. század 16 kiemelkedő teljesítményt nyújtó vb-alakulatának versengését dönthették el szavazataikkal.
Vágólapra másolva!

A képzeletbeli "nyolcaddöntőben" az Aranycsapat a voksok döntő többségét (73 százalék) begyűjtve a Lothar Matthäussal felálló, az 1990-es világbajnok NSZK-t ütötte el a továbbjutástól. A "négy közé" aztán az 1998-as franciaországi világbajnokságról bronzéremmel és Davor Suker révén gólkirályi címmel távozó horvátokon át jutottak Puskásék.

Az internetezők az "elődöntőben" is kitartottak az Aranycsapat mellett, amely a szavazatok 69 százalékát megszerezve az 1958-as svédországi vb-n diadalmaskodó brazilokat múlta fölül.

Sebes Gusztáv együttese a virtuális "döntőben" azzal a lengyel válogatottal került szembe, amely az 1982-es spanyolországi világbajnokságon nagyszerű menetelés után a harmadik helyen zárt. A voksok többségét (55 százalék) itt is a magyar válogatott kapta, s ezzel megnyerte a játékot.

Így az Aranycsapatot - annak ellenére, hogy 1954. július 4-én a berni fináléban vereséget szenvedett az NSZK legjobbjaitól - az internetezők az évszázad vb-csapatának választották.