Akár minden eldőlhet a halálcsoportban

Vágólapra másolva!
A pénteki játéknap legfontosabb kérdése az, hogy miként alakul az úgynevezett "halálcsoport", amelyben egy kör után Argentínának és Hollandiának van lépéselőnye. A két győztes most a két vesztessel csap össze, azaz akár el is dőlhet a továbbjutás kérdése. A nap harmadik összecsapásán Mexikó Angola ellen szerepel majd, és a közép-amerikai együttesnek a papírforma alapján nem okozhat gondot az afrikai együttes.
Vágólapra másolva!

Általános vélekedés szerint a csoportkör első fordulójának legjobb mérkőzése az Argentína-Elefántcsontpart összecsapás volt, amely hatalmas iramot és magas színvonalat, na meg argentin győzelmet hozott. A dél-amerikai válogatott szövetségi kapitánya, José Pekerman azonban a jelek szerint nem volt teljes mértékben elégedett együttese játékával, mert a hírek szerint egy helyen változtat az afrikaiak elleni kezdő csapaton: a középpályáról kikerül a kifejezetten védekező szerepkörrel megbízott Estebán Cambiasso, és támadóbb szellemű Luis González játszik majd helyette.

Az FC Porto játékosa várhatóan kihúzódik a jobb oldalra, és az elefántcsontpartiak ellen a középpálya jobb oldalán futballozott Maxi Rodríguez középen játszik majd. Pekerman ettől a húzástól azt reméli, hogy együttese még jobban tudja majd járatni a labdát.

Ami a szerbeket illeti, a plávik háza táján nem a legjobb a hangulat: nem csak a hollandok elleni vereség miatt, hanem azért is, mert a középhátvéd Nemanja Vidic, aki az első összecsapást eltiltás miatt hagyta ki, most sérülés miatt nem játszhat. Ezzel a gárda legerősebbnek tartott csapatrésze, a védelem gyengül meg, és így megint Goran Gavrancicnak kell középhátvédként futballoznia, a jobbhátvéd pozíciójában pedig Igor Duljaj játszhat. Könnyen lehet, hogy Ilija Petkovic szövetségi kapitány a csatársorban is változtat, és a veterán Savo Milosevic helyett (aki pedig 100. válogatottságát ünnepelhetné) a hórihorgas Nikola Zigicet szerepelteti.

A várható kezdőcsapatok:
Argentína: Abbondanzieri - Burdisso, Ayala, Heinze, Sorín - L. González, Mascherano, Maxi Rodríguez, Riquelme - Saviola, Crespo.
Szerbia-Montenegró: Jevric - Duljaj, Gavrancic, Krsztajic, Dragutinovic - Koroman, Nadj, Djordjevic, Stankovic - Kezman, Zigic.