A trinidadiak örömfocira készülnek

Vágólapra másolva!
Több mint háromezer szurkoló volt kíváncsi Trinidad és Tobago labdarúgó-válogatottjának egyetlen nyilvános edzésére a Svédország elleni szombati németországi világbajnoki csoportmeccs előtt.
Vágólapra másolva!

A futballisták karibi zenére, mosolyogva hajtották végre a különböző feladatokat. "Számomra eleinte kicsit furcsa volt, hogy szinte állandóan szól valamilyen zene, a játékosok táncolva futnak, de elfogadtam az itteni szokásokat és igyekszem alkalmazkodni hozzájuk" - mondta Leo Beenhakker, a válogatott szövetségi kapitánya.

"Számunkra óriási siker, hogy túljutottunk a selejtezőkön. Vetélytársaink sokkal gyorsabbak nálunk, nem lehet más célunk, mint minden meccset sportszerűen, jókedvűen lejátszani. Esetünkben a pontszerzés hasonló szenzáció lenne, mint a vb-részvétel kiharcolása volt."

A tréner már napokkal ezelőtt közölte a játékosokkal, hogy kikre számít az első csoporttalálkozón. "Nincs értelme bizonytalanságban tartani a fiúkat, így mindenkinek marad elég ideje ráhangolódni a mérkőzésre. Minden futballistám büszke arra, hogy itt lehet és amíg bírjuk erővel, igyekszünk mindenkinek megnehezíteni a dolgát."

Trinidad és Tobago a svédek mellett Anglia és Paraguay ellen lép majd pályára.