Nagy tömeg fogadta Svájcban a brazilokat

Vágólapra másolva!
Brazíliában ünneplő szurkolók ezrei búcsúztatták, a svájci Weggisben található edzőtáborban hatalmas tömeg fogadta a június 9-én kezdődő németországi világbajnokságra készülő címvédő brazil labdarúgó-válogatottat.
Vágólapra másolva!

"Nagyon boldog vagyok, hogy ennyien szeretnek minket, igyekszünk világbajnoki címmel köszönetet mondani az értünk szurkolóknak" - mondta az indulás előtt Carlos Alberto Parreira szövetségi kapitány.

Az 50 fős delegáció gépe hétfő délután érkezett meg Weggisbe, a létszám estére lett teljes, amikor Olaszországból gépkocsival csatlakozott az együtteshez az AC Milan légiós triója, Dida, Cafú és Kaká.

A brazilok kedden szív- és vesevizsgálaton vesznek részt. Az edzésekről 700 újságíró és 100 televíziós társaság tudósít. A csapat nyilvános tréningjére alig két óra alatt eladták a rendelkezésre álló 46 ezer jegyet.

A címvédő a Kentaro AG közvetítésével jutott el Weggisbe. A cég közleménye szerint a dél-amerikai ország szövetsége 1,2 millió dollárt kapott azért, hogy Svájcban készüljön a csapat, ezenkívül a 600 ezer svájci frankos szállodai számlát is a Kentaro állja.

Svájci lapok szerint a brazilok két felkészülési mérkőzése - május 30-án az FC Luzern, június 4-én Új-Zéland ellen - közvetítési jogainak értékesítéséért, illetve a hirdetési díjakból legalább 9 millió dollár bevétele származik a Kentarónak.