Walcott lehet Eriksson meglepetésembere

Vágólapra másolva!
Ígéretét beváltva jelölte előzetes, 23 fős világbajnoki keretébe a sérült Wayne Rooney-t Sven-Göran Eriksson, az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. Az azonban meglepetést okozott, hogy az Arsenal mindössze 17 éves csatára, Theo Walcott neve is szerepel a svéd szakember listáján. A tini támadó januárban igazolt tizenkétmillió fontért a Southamptontól az Ágyúsokhoz, de a Premier League-ben még nem mutatkozott be.
Vágólapra másolva!

"Tudom, hogy nagy rizikót vállalok vele, de a tehetsége sokat érhet. Huszonhármas keretem van, miért ne próbálkozzam? Szerintem ez egy jó csapat, érdekes csapat, akadnak benne fiatalok, újak, összességében azonban egy gyors, támadószellemű együttesről van szó" - mondta Eriksson, aki Jermain Defoe-val és Darren Benttel szemben szavazott váratlanul bizalmat a fiatal futballistának.

Kimaradt a keretből Ledley King, a Tottenham Hotspur sérüléssel bajlódó védője és Shaun Wright-Phillips, a Chelsea játékosa is.

A Manchester United sztárja, Rooney kilenc napja szenvedett lábközépcsont-törést, felépülése hosszú heteket vesz majd igénybe, de Eriksson korábban azt mondta: mindenképpen magával viszi a vb-re. A sérüléssel bajlódó játékosok közül Michael Owenről és Aaron Lennonról sem mondott le a szakember.

Anglia Paraguayjal, Trinidad és Tobagóval, valamint Svédországgal találkozik majd a június 9-én kezdődő németországi torna csoportkörében.

Az angol keret:
kapusok: David James (Manchester City), Robert Green (Norwich City), Paul Robinson (Tottenham Hotspur)
védők: John Terry, Wayne Bridge (mindkettő Chelsea), Jamie Carragher (Liverpool), Rio Ferdinand, Gary Neville (mindkettő Manchester United), Ashley Cole, Sol Campbell (mindkettő Arsenal)
középpályások: Joe Cole, Frank Lampard (mindkettő Chelsea), Steven Gerrard (Liverpool), David Beckham (Real Madrid), Michael Carrick, Jermaine Jenas, Aaron Lennon (mind Tottenham Hotspur), Owen Hargreaves (Bayern München), Stewart Downing (Middlesbrough)
csatárok: Peter Crouch (Liverpool), Wayne Rooney (Manchester United), Michael Owen (Newcastle United), Theo Walcott (Arsenal)
tartalékok: Scott Carson (Liverpool), Luke Young (Charlton), Nigel Reo-Coker (West Ham), Jermain Defoe (Tottenham), Andy Johnson (Crystal Palace).

(MTI) / [origo]