Vágólapra másolva!
Bár még bő egy hónap hátravan a németországi világbajnokság rajtjáig, a címvédő brazil labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Carlos Alberto Parreira már most megnevezte kezdőcsapatát a gárda első, horvátok elleni (június 13.) csoportmeccsére.
Vágólapra másolva!

Az összeállítás természetesen sérülés- és fizikai állapot- függő, de a szakember azt szeretné, ha ugyanaz az együttes futhatna ki a gyepre, mint Brazília eddigi utolsó tétmérkőzésén, a Venezuela elleni, októberi vb-selejtezőn.

"A vb kezdetén szeretném bevetni a sokak által mágikus négyesnek nevezett Ronaldo, Ronaldinho, Adriano, Kaká kvartettet. Aztán majd meglátjuk, a folytatás az eredményektől és az egyéni produkcióktól is függ" - mondta Parreira.

A dél-amerikai sztárcsapat az említett találkozón a négy klasszis mellett Dida, Cafú, Juan, Lúcio, Roberto Carlos, Emerson, Zé Roberto összeállításban lépett pályára.

A szövetségi kapitány többet nem árult el 23 fős keretéről, amelyet május 15-én hoz nyilvánosságra. A világbajnok válogatott a horvátok mellett Ausztráliával és Japánnal veszi fel a küzdelmet a torna csoportszakasza során.