Blanco kimaradt a mexikói vb-keretből

Vágólapra másolva!
Elsőként a mexikói labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Ricardo Lavolpe jelölte ki 26 fős, bő keretét a június 9-én kezdődő németországi világbajnokságra.
Vágólapra másolva!

A listán helyet kapott a Barcelona védője, Rafael Marquez és a Bolton Wanderers csatára, Jared Borgetti, ugyanakkor kimaradt Cuauhtemoc Blanco. A szakvezető fegyelmi és taktikai okokra hivatkozva nem nevezi a nyári csúcseseményre az 1998-as és a 2002-es vb-n is remekelt támadót. A 174-szeres válogatott, 37 éves Claudio Suarez viszont még reménykedhet a vb-részvételben.

Lavolpe listáján két honosított játékos szerepel: az argentin származású Guillermo Franco és a brazil születésű Antonio Naelson is bizakodhat, hogy benne lesz a május 15-i 23 fős keretben.

A bő keret:
kapusok: Oswaldo Sanchez (Chivas), Jose de Jesus Corona (Tecos), Guillermo Ochoa (America).
védők: Jose Antonio Castro (America), Mario Mendez (Monterrey), Joel Huiqui, Ricardo Osorio (mindkettő Cruz Azul), Francisco Javier Rodriguez (Guadalajara), Rafael Marquez (Barcelona), Claudio Suarez (Chivas), Carlos Salcido (Guadalajara), Jose Andres Guardado (Atlas), Gonzalo Pineda (Guadalajara), Rafael Garcia (Atlas).
középpályások: Luis Perez, Jesus Arellano (mindkettő Monterrey), Pavel Pardo (America), Antonio Naelson Sinha (Toluca), Gerardo Torrado (Cruz Azul), Ramon Morales (Guadalajara), Israel Lopez (Toluca), Jaime Lozano (Tigres)
csatárok: Omar Bravo (Guadalajara), Francisco Fonseca (Cruz Azul), Guillermo Franco (Villarreal), Jared Borgetti (Bolton Wanderers).

(MTI) / [origo]