Huszonhármas vb-keretek május közepéig

Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) úgy döntött, hogy nem változtatja meg a június 9-én kezdődő németországi világbajnokság nevezési határidejét, így a szövetségi kapitányoknak május 15-ig kell megnevezniük azt a 23 játékost, akikkel számolni szeretnének.
Vágólapra másolva!

"A döntés oka, hogy a tornán érdekelt futballisták megfelelően tudjanak regenerálódni. A sérült játékosokat természetesen le lehet cserélni a határidő után is" - áll a FIFA közleményében. A nemzeti válogatottak edzői az utóbbi időben többször is tiltakoztak a korai időpont miatt.

Az illegális fogadások ellen úgy próbál meg tenni a szervezet, hogy a világbajnokságon pályára lépő minden játékosnak alá kell írnia egy nyilatkozatot, hogy ilyen jellegű tevékenységben nem vesz részt.

A javaslatok között szerepelt még, hogy a felkészülési mérkőzéseken ne csak hat csere legyen engedélyezett, valamint a technikai zónában egynél többen is tartózkodhassanak, ám a FIFA ezeket is elutasította.

A FIFA végrehajtó bizottsága zürichi ülésén úgy határozott, hogy a jövőben szigorúan büntetni kell a rasszista magatartást a futballpályákon. A bizottság Joseph Blatter elnök javaslatát fogadta el. A határozat szerint szélsőséges megnyilvánulások esetén akár pontlevonást is lehet majd alkalmazni, de az is előfordulhat, hogy a vétkes klubot kizárják az adott sorozat további küzdelmeiből. A FIFA arra kéri a kontinentális és nemzeti szövetségeket, hogy alkalmazkodjanak az új rendelkezéshez.