Pesszimisták a németek a focivébé kapcsán

Vágólapra másolva!
A legfrissebb közvélemény-kutatás alapján a németeknek már csupán három százaléka bízik abban, hogy labdarúgó-válogatottjuk megnyeri a hazai rendezésű világbajnokságot.
Vágólapra másolva!

Az egyre csökkenő optimizmusra az olaszoktól elszenvedett március 1-jei, firenzei 4-1-es vereség mérte a legutóbbi csapást. Február végén még kilenc százalék bízott a végső sikerben, igaz, már az az adat sem jelzett általános bizakodást. A reményeket - néhányakban - az élteti, hogy a német válogatott a jelentősebb eseményekre rendszerint összeszedi magát.

A szurkolók 17 százaléka úgy véli, hogy csapatuk még a csoportjából sem jut tovább, amelyben pedig korántsem a legerősebbnek tűnő ellenfelekkel - a Costa Rica-i, a lengyel és az ecuadori válogatottal - kell összecsapnia.

A drukkerek ugyanakkor nem Jürgen Klinsmann nyakába varrják az utóbbi időben látott visszafogott produkciót, a válaszadók 66 százaléka szerint a szövetségi kapitány akkor is a helyén maradhatna, ha a német csapat az amerikaiak ellen március 22-én, Dortmundban esedékes felkészülési mérkőzését is elveszíti.