Kancellári támogatás Klinsmann-nak

Vágólapra másolva!
Angela Merkel szövetségi kancellár maximális támogatásáról biztosította Jürgen Klinsmannt, a német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányát.
Vágólapra másolva!

A politikus szerdán munkaebéden találkozott a szakemberrel, illetve Franz Beckenbauerrel, a június 9-én kezdődő németországi világbajnokság szervezőbizottságának elnökével.

"A kormány mindenben támogatja önt, kérem, hogy ne térjen le arról az útról, melyen elindult" - mondta Klinsmann-nak Merkel. "Biztos vagyok benne, hogy az átalakított, fiatal német válogatott rengeteg örömet okoz majd az országnak. A kritikusokkal nem kell foglalkozni, ők mindig, mindenhol jelen vannak. Sikeresek leszünk és ez nem azon múlik, ki hol lakik."

Utolsó mondatával Merkel arra utalt, hogy a trénert rengeteg támadás érte azért, mert sok időt tölt Kaliforniában a családjával. A szakvezetőt emiatt Beckenbauer is bírálta, különösen akkor, amikor Klinsmann a vb-n szereplő válogatottak szövetségi kapitányainak múlt heti düsseldorfi tanácskozását is kihagyta. A szervezőbizottság vezetője a munkaebédet követő sajtótájékoztatón nem emlékezett egy hete megfogalmazott kritikus mondataira.

"Nem kell kibékülnöm Jürgennel, mert nem is vesztünk össze. Örülök, hogy itt van velünk, amint látják, szépen lebarnult, szerintem most már a világbajnokságig nem is akar Kaliforniába menni, elege lett a sok napsütésből" - tréfálkozott a "Császár". "A válogatott szakmai stábja kiváló munkát végez, aminek meg is lesz az eredménye."

"Beckenbauer vezetésével a szervezőbizottság gondoskodik arról, hogy minden idők legjobban előkészített és lebonyolított világbajnokságát rendezze Németország" - jelentette ki Klinsmann. A közvélemény-kutatások alapján a szurkolók nem ennyire derűlátóak a német válogatott szereplésével kapcsolatban.

Az Olaszország elleni 4-1-es vereséget követően a megkérdezettek csupán három százaléka tartja elképzelhetőnek, hogy a házigazda megnyeri a világbajnokságot, tizenhét százalék úgy vélte, hogy Klinsmann együttese a csoportkört sem "éli túl". A németek az első szakaszban Costa Ricával, Lengyelországgal és Ecuadorral találkoznak.