Gúny tárgya a 2006-os vb-logó

Vágólapra másolva!
Alig egy nappal a 2006-os németországi labdarúgó-világbajnokság emblémájának bemutatását követően Brazília legnagyobb példányszámú napilapja gúnyos cikket jelentetett meg, miszerint a logó figurái ecstasy-tablettára hasonlítanak.
Vágólapra másolva!
Forrás: EPA
Beckenbauer elégedett a mosolygó labdacsokkal Fotó: EPA

Ünnepélyes keretek között kedden mutatták be a nagyközönségnek a 2006-os németországi labdarúgó-világbajnokság hivatalos logóját. A Schalke 04 gelsenkircheni szuperstadionjában 1298 nappal a megnyitó előtt ötszáz illusztris vendég jelenlétében "leplezték le" az emblémát. A zöld, narancssárga és kék színű karikákból összeállított logó a "Barátoknál vendégeskedik a világ" jelmondattal próbálja a vébére irányítani a közvélemény figyelmét. A helyszínen megjelenő válogatott előtt Sepp Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke úgy értékelt, a német művészet bátorsága ismét remekművet alkotott.

"A német szellemesség és bátorság ismét valami újdonságot hozott létre, sohasem hittem volna, hogy konzervatívnak tartott FIFA is ennyire elégedett lesz vele" - jegyezte meg az elnök. "Barátságos, vidám figurákkal akartuk kifejezni, hogy a világ össze emberével együtt szeretnénk ünnepelni" - tette hozzá Franz Beckenbauer.

280 millió euróért épül az új müncheni stadion/sport/focivilag/20021018280millio.html

Alig egy nappal a 2006-os németországi labdarúgó-világbajnokság emblémájának bemutatását követően Brazília legnagyobb példányszámú napilapja gúnyos cikket jelentetett meg, miszerint a logó figurái ecstasy-tablettára hasonlítanak. "Ezek a kis arcok, amelyek a vb-t jelképezik, az ecstasy-tabletták legelterjedtebb változatára emlékeztetnek" - írja az O'Globo szerzője, az ismert kábítószerhez hasonlítva a három figurát.