Zico Európába vágyik, Zagorakisz menedzser lehet

Vágólapra másolva!
Zico, a japán labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kijelentette, hogy a 2006-os németországi világbajnokság után szíve szerint Európában dolgozna.
Vágólapra másolva!

A brazil szakvezető azt nem közölte, hogy klubedzőként vagy szövetségi kapitányként képzeli el a jövőjét, de azt megindokolta, hogy miért nem akar hazatérni: "Brazíliában egyszerűen nem adottak a feltételek a jó munkához, és ez még a legnagyobb klubokra is igaz."

Zico szerint Japán számára már az óriási siker lenne, ha bejutna a nyolcaddöntőbe a világbajnokságon, ugyanis egy csoportba került a címvédő Brazíliával, illetve Horvátországgal és Ausztráliával.

Amennyiben befejezi játékospályafutását, tárt karokkal várják a nemzeti együttes szakmai stábjában Teodorosz Zagorakiszt, a tavaly Európa-bajnokságot nyert görög labdarúgó-válogatott kapitányát.

A 34 éves futballista jelenleg a PAOK Szalonikit erősíti, de tervei szerint hamarosan felhagy az aktív játékkal. Vasszilisz Gagacisz, a helyi szövetség (EPO) vezetője a Sportime című sportlapnak elárulta: már felajánlotta Zagorakisznak, hogy a jövőben Otto Rehhagel szövetségi kapitány mellett menedzserként dolgozzon a válogatottnál.

"Azt hiszem, erre a posztra ő lenne a legmegfelelőbb ember. Dönthetne - természetesen a kapitánnyal egyetértésben - a csapat felkészüléséről, ellenfeleiről és útjairól" - mondta az elnök.