Méregdrága vb-jegyek a VIP-vendégeknek

Vágólapra másolva!
Csillagászati árakon kínál jegyeket a tehetős - és az internetes sorsolást megkerülni kívánó - futballrajongóknak a jövő nyári világbajnokságra egy svájci cég.
Vágólapra másolva!

Az értékesítési jogokat a nemzetközi szövetségtől (FIFA) 180 millió euróért megvásárló iSe AG olyan luxuscsomagot nyújt kiváltságos ügyfeleinek, amely a személyes kísérettől a páholyokon át az étkezésig maximális ellátást tartalmaz.

A zürichi részvénytársaság legolcsóbb egyszeri belépője 633 euróba (158 ezer forint) kerül, míg a legfeljebb 7 találkozót magában foglaló VIP-bérletért akár 15 ezer eurót (3,75 millió forint) is elkérnek. Csoportos foglalásra is van lehetőség, a legdrágább csomagért 336 ezer eurót (84 millió forint) kell fizetni, cserébe 20 fős társaság hat mérkőzést kísérhet figyelemmel a berlini aréna egyik páholyából.

A 12 stadionban mintegy 4000 hosztesz gondoskodik az illusztris vendégek kényelméről, akikre minden városban egy-egy első osztályú étterem főz. A hagyományos jegyekhez 35 és 600 euró közötti összegért lehetett, lehet hozzájutni.

A világbajnokságra 2006. június 9. és július 9. között kerül sor.