Tayol 46 évesen játszott a vb-selejtezőkön

Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elkészítette a 2006-os németországi világbajnokság selejtezőinek statisztikai elemzését: az adatokból kiderül, hogy a legtöbb mérkőzést Trinidad és Tobago (20), a legkevesebbet Ausztrália (9) játszotta.
Vágólapra másolva!

Összesen 847 kvalifikációs meccset bonyolítottak le, melyeken 2464 gól született, és 7011 játékos lépett pályára. A találkozókat több mint 18 millióan látták a stadionokban, ami mérkőzésenkénti 22 ezres átlagot jelent.

A legtöbben a selejtezőket végül elbukó Chile hazai meccsein voltak, a kilenc otthoni fellépést átlagban 54 ezren követték nyomon a helyszínen. A vb-résztvevők közül a selejtezőkön a legtöbb gólt Mexikó (67), a legkevesebbet Franciaország (14) szerezte.

A selejtezősorozat gólkirálya 14 találattal a mexikói Borgetti lett, Európában a portugál Pauleta volt a legeredményesebb 11 góllal. A leggyakoribb eredmény az 1-0 (illetve 0-1), összesen 134 meccsen döntött egyetlen gól.

A legidősebb játékos a 46 éves és 7 hónapos Virgin-szigeteki Tayol volt, míg a legfiatalabb az Amerikai Szamoa válogatottjában pályára lépő 15 esztendős és 9 hónapos Saelua.