A negyeddöntő már siker lenne a németeknek a vébén

Vágólapra másolva!
Ha Jürgen Klinsmann szövetségi kapitány a negyeddöntőig vezeti csapatát a jövő évi, németországi labdarúgó-világbajnokságon, azt a hazaiak már sikernek könyvelhetik el - legalábbis így vélekedik Theo Zwanziger, a Német Labdarúgó Szövetség (DFB) társelnöke.
Vágólapra másolva!

A nemzeti együttest irányító szakember korábban kijelentette: a 2006-os torna után is szívesen maradna posztján, feltéve, ha megfelelő eredményt érnek el tanítványai. A DFB ezek szerint viszonylag alacsonyra tette a lécet.

"Tudom, hogy Klinsmann számára nagyon fontos a siker, és hogy ő ennél jobb eredményt akar elérni" - mondta a Bildnek Zwanziger. "Én azonban úgy gondolom: a legjobb nyolc közé jutás már sokakat elégedettséggel töltene el, főleg akkor, ha a folytatásban egy jobb ellenféllel szemben maradunk alul és lelkesen játszunk."

A németek - még NSZK néven - eddig háromszor nyertek vb-t: 1954-ben, 1974-ben, legutóbb pedig 1990-ben. "Mindenki tudja, hogy most nincs olyan jó csapatunk, mint 1974-ben vagy 1990-ben, de vannak tehetséges fiatal játékosaink, akik remélhetőleg felnőnek a feladathoz. Ha a vb után a szurkolók azt mondják, a válogatott heteken át lázban tartotta őket, akkor azt, az eredménytől függetlenül, már sikerként lehet majd elkönyvelni" - tette hozzá a társelnök.

A szövetség első embere, Gerhard Mayer-Vorfelder nemrégiben szintén óvatosan fogalmazott az esélyeket illetően. "Tehetséges futballisták szerepelnek a csapatban, akik azonban kevés nemzetközi tapasztalatuk miatt még sokat hibáznak, és ez egy világbajnokságon megengedhetetlen" - mondta. "Ez a gárda a 2008-as Európa-bajnokságon lesz hihetetlenül erős, szerintem a jövő évi világbajnokság még egy kicsit korai."