FIFA-Puma megegyezés a kameruni mezről

Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) peren kívül lezárta hosszú ideje tartó vitáját a Puma sportszergyártó vállalattal. A német cég kétmillió euró kártérítést követelt a sportág csúcsszervezetétől, amiért az megtiltotta a kameruni válogatott játékosainak, hogy az általa kifejlesztett speciális, egyrészes, testhez simuló mezben lépjenek pályára. A FIFA keddi közleményében nem tért ki a megállapodás részleteire.
Vágólapra másolva!

A nemzetközi szövetség tavaly 200 ezer svájci frankos büntetést rótt ki az afrikai ország szövetségére, mivel a futballisták az említett dresszben játszottak az Afrikai Nemzetek Kupáján, emellett hat pont levonását rendelte el a következő világbajnoki selejtezősorozatra. Ezt a döntést később törölte ugyan, a ruha viselését azonban továbbra sem engedélyezte.

A "szelídíthetetlen oroszlánoknak" becézett kameruni válogatott és a Puma azt állította, hogy korábban már megegyeztek az Afrikai Labdarúgó Szövetséggel (CAF) az egyrészes futballöltözék viseléséről, így az ügybe a FIFA-nak nincs beleszólása.

Utóbbi ugyanakkor védekezésében a szabálykönyv azon pontjára hivatkozott, amely kimondja: a labdarúgó öltözéke egy-egy darab trikóból és rövidnadrágból áll, nem pedig egy egyrészes ruhából.