Kisorsolták a vb-pótselejtezők párosítását

Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) Zürichben elkészítette a jövő évi németországi világbajnokság európai pótselejtezőinek sorsolását.
Vágólapra másolva!

A párosítás:
Spanyolország - Szlovákia
Svájc - Törökország
Norvégia - Csehország

A három párharc győztese vehet részt a vb-n. Az első mérkőzéseket november 12-én játsszák, míg a visszavágókra november 16-án kerül sor.

Luis Aragones, a spanyol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya nem volt felhőtlenül boldog a pótselejtezők sorsolása után, pedig látszólag a szlovák együttes tűnik a leggyengébbnek.

"Mindenki azt hiszi, hogy a szlovákokat két fölényes győzelemmel búcsúztatjuk. Ha a játékosaim is ezt gondolják, akkor könnyen kieshetünk" - mondta a szakember.

"Technikailag képzettebbek vagyunk, ez nem vitás, ellenfelünknek viszont hihetetlen tartást adhat, hogy idáig eljutott. Az ilyen párharcokban az esélytelenebbnek tartott csapatok mindig óriási pszichológiai előnnyel indulnak és ez természetesen ezúttal is így lesz. Úgy gondolom, gyenge válogatott nem tudja megszerezni a második helyet egyetlen selejtezőcsoportban sem."

A spanyolok 1974 óta egyetlen világbajnokságról sem hiányoztak és bár többször a végső győzelemre is esélyesnek tartották csapatukat, kiugró eredményt eddig nem tudtak elérni.

Fatih Terim, a törökök szövetségi kapitánya maximálisan elégedett volt a sorsolással.

"Amikor megtudtam, hogy kik lehetnek az ellenfeleink, azonnal a svájciakra gondoltam. Fekszik nekünk a játékstílusuk, ráadásul idegenben kezdünk. Minden adva van világbajnoki részvételünk bebiztosításához."

Köbi Kuhn, a svájciak kapitánya is elégedett a párosítással. "A törökök egyáltalán nem verhetetlenek. Legyőztünk már náluk erősebb csapatokat is. Úgy érzem, nem jártunk rosszul."

Karel Brückner, a csehek szakvezetője vegyes érzésekkel várja a norvégok elleni csatát. "Mi vagyunk a technikásabbak, de a norvégok fizikailag nagyon erősek, a párharcokban nem ismernek kegyelmet. Sajnos úgy tűnik, hogy két támadóm, Jan Koller és Vratislav Lokvenc nem épülnek fel a pótselejtezőkig, ez pedig komoly gond, mert egyikükre mindenképpen szükségünk lenne."