Megsérült egy miniszter a máltai selejtezőn

Vágólapra másolva!
Több ember, köztük egy miniszter is megsérült a magyar érdekeltségű csoportban rendezett Málta-Horvátország (1-1) labdarúgó-világbajnoki selejtező közben kitört rendbontásban, amelyet a vendégszurkolók okoztak Vallettában.
Vágólapra másolva!

A horvát drukkerek a hazaiak egyenlítő gólja után a rendőröket és a VIP-páholyt kezdték dobálni, ekkor szenvedett fejsérülést Cansu Galea, máltai versenyügyi és közlekedési miniszter, akit kórházba kellett szállítani. Néhány néző, a máltai szövetség két munkatársa, majd a rendőrség fellépése után 16 rendfenntartó szintén orvosi ápolásra szorult.

A máltai bíróság gyorsított eljárással 96 horvát szurkolóra hét-hét hónap felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki. Az incidens után 103 rendbontót vettek őrizetbe, de hét drukker bűnösségét nem sikerült bebizonyítani, őket felmentették.

A horvát válogatott botlása ellenére már biztosan nem végezhet a második helynél rosszabb helyen a 8. csoportban, amelyben jelenleg a magyarokat a Puskás Ferenc stadionban 1-0-ra legyőző Svédország áll az élen.