Bolt a szervezőket is okolja a lassúságáért

Usain Bolt, férfi 100m síkfutás, döntő, Rio 2016
Jamaica's Usain Bolt celebrates after he won the Men's 100m Final during the athletics event at the Rio 2016 Olympic Games at the Olympic Stadium in Rio de Janeiro on August 14, 2016. / AFP PHOTO / Johannes EISELE
Vágólapra másolva!
Usain Bolt magabiztosan nyerte meg a férfi 100 méteres síkfutást a riói olimpián, mégsem volt elégedett.
Vágólapra másolva!

"Ez egy jó kezdet volt ahhoz, hogy elérjem a célomat, és három aranyéremmel zárjam az olimpiát. Nem voltam olyan gyors, mint reméltem, de nagy boldogság, hogy megint nyertem.

- még két érem, és akkor mondhatom, hogy viszontlátásra, halhatatlanként" - nyilatkozta a 29 éves Bolt, aki a szervezőket is hibáztatta, hiszen általában 2 és fél óra pihenőt kapnak a döntő előtt, most azonban csak 1 óra 20 percük volt felkészülni a fináléra.

Forrás: AFP/Johannes Eisele

A klasszikus sprintszám egyeduralkodója az elődöntőben is simán ment tovább 9.86 másodperccel, a 2004-es olimpiai bajnok amerikai Justin Gatlin 9.94-et ért el ekkor. A fináléban Bolt nem rajtolt jól, Gatlin féltávnál közel kétméteres előnyben volt, ám a jamaicai sztár gyorsított, és simán elsőként robogott át a célvonalon.

A 11-szeres világbajnok Bolt olimpián 100 méteren sorozatban harmadszor nem talált legyőzőre. Pekingben 2008-ban és Londonban 2012-ben 100 méteren, 200 méteren és a 4x100-as váltóval győzött, így most már hétszeres olimpiai bajnok, így közvetlenül a magyar vívó, Gerevich Aladár mögé jött fel az örökranglista 16. helyére.

Rossz éve van, és meg lehet verni Boltot? Ugyan már! - Dajka kolléga így látta a helyszínről a döntőt