Gyárfás: Ha ehhez össze kell vesznem Katinkával, legyen!

Gyárfás Tamás; TUSUP, Shane; Hosszú Katinka
Doha, 2014. december 1. A Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) által közreadott képen Hosszú Katinka világbajnok úszó az év legjobb női úszójának járó elismeréssel, mellette Gyárfás Tamás, a MÚSZ elnöke (b) és Shane Tusup, az úszónő férje és edzője a nemzetközi sportági szövetség, a FINA díjátadó gálaestjén a dohai Grand Hyatt szálló báltermében 2014. december 1-jén. MTI Fotó: Músz / Szaka József
Vágólapra másolva!
Gyárfás Tamás szerint Hosszú Katinka 400 vegyesen elért olimpiai bajnoki címe a játékok eddigi legnagyobb teljesítménye, mégis inkább Gyurtának és Cseh Lászlónak adna át aranyérmet.
Vágólapra másolva!

„Ha az eddigi nézeteltérésünk az ára annak, hogy Hosszú Katinka ilyen csodálatosan szerepeljen, akkor nem bánom, legyen. Nem az számít, hogy milyen a kapcsolatunk, akkor leszünk boldogok, ha Katinka kiemelkedően úszik. 400 vegyesen szárnyalt, fantasztikusan versenyzett” – mondta Gyárfás Tamás, az úszószövetség elnöke a Magyar Nemzetnek.

A lap rákérdezett, miért nem ő adta át Hosszú Katinka aranyérmét, hiszen bombafavoritnak számított, lehetett sejteni, hogy nem nagyon tudja tartani a lépést a magyar klasszissal a mezőny, amire Gyárfás azt válaszolta, a 200 mell és a 200 pillangó éremátadására jelentkezett (Gyurta Dániel és Cseh László nyakába akasztana aranyat).

Mosolyalbum Forrás: MTI/Músz / Szaka József

„Nagyon boldog és végtelenül büszke vagyok Hosszú Katinka győzelme miatt. Rengeteget tett ezért a világraszóló sikerért, amely véleményem szerint a riói olimpia eddigi legnagyobb teljesítménye” – méltatta Hosszút Gyárfás.