Antal Dóra: Nem volt kérdés, belövöm-e!

Antal Dóra, női vízilabda, Magyarország - Ausztrália, Rio 2016
Hungary's Dora Antal celebrates after winning the Rio 2016 Olympic Games waterpolo qauerterfinal match against Australia at the Olympic Aquatics Stadium in Rio de Janeiro, Brazil on August 15, 2016. / AFP PHOTO / GABRIEL BOUYS
Vágólapra másolva!
A női vízilabda válogatott óriási meccsen, négygólos hátrányból felállva mentette döntetlenre az Ausztrália elleni negyeddöntőt, és ötméteresekkel kiejtette ellenfelét. A döntőért a topfavorit Egyesült Államok következik, Antal Dóra szerint mi vagyunk az egyetlenek, akik megverhetik őket. 
Vágólapra másolva!

"Csapatként harcoltunk nagyot, hiszen egy óriási mélypontról, háromgólos, vagy négygólos hátrányból kellett visszajönnünk a meccsbe - mondta az 1-5-ről megfordított mérkőzés után az M4-nek Antal Dóra. "Fantasztikus érzés, hogy én lőttem az utolsó büntetőt" - tette hozzá Antal, aki Londonban már lőtt egyenlítőgólt a hajrában Ausztrália ellen.

"Olyan energia jött a kispadról, hogy

Sikerrel vívtuk meg a negyeddöntőt, a négy közé akartunk kerülni, most itt vagyunk, és itt is nyerni akarunk."

Antal Dóra Ausztrália ellen Forrás: AFP/Gabriel Bouys

Antal már elődöntős ellenfelünkről, az Egyesült Államokról is szót ejtett: "Nem akarok nagyképű lenni, de mi vagyunk az egyetlen csapat, aki meg tudja verni őket. Jól ismerjük az amerikaiakat, ha odafigyelünk arra, amiben jók, és kihasználjuk a gyengéiket, meglehet.

Nem lesz sima, drámai meccset akarunk nyerni"

- tette hozzá Antal.

Kasó Orsolya: "Megerősödött a védelem a második félidőben, és végre gólokat lőttünk, így jöttünk vissza a meccsbe.

sosem voltam ilyen szituációban, hiszen négygólos hátrányban voltam, ebből kellett felépíteni magam."

Kasó Orsolya Forrás: AFP/Gabriel Bouys

"Döntetlennél már éreztem, hogy meglehet, nagy erőt adott, hogy 5-1-ről felálltunk - mondta Kasó, aki nem tartja magát büntetőspecialistának. "Nem vagyok egy ötösfogó, az inkább Edina, meg is beszéltük, hogy cserélünk, ha nem megy."

Az amerikaiakról azt mondta a kapus, hogy

Bíró Attila szövetségi kapitány: "Fontos volt a mentális erő, 1-5-nél sem csúszott ki a kezünkből a meccs, és felzárkóztunk. Kellett a kapuscsere, a végén már jobban túlhelyezték a lövéseket. És persze elöl koncentráltabbak voltak a támadások, belőttünk néhány fórt végre, talán ez döntött."

Óriási bravúr Forrás: MTI/Illyés Tibor

"Tudtam, hogy ha meglesz a döntetlen, nyerünk. Két kiváló kapusunk van. Az amerikaiak ellen elszabadultan kell játszanunk, de a mai tartást is át kell vinnünk. Kevesebb vesztenivalónk lesz, mint nekik, mi éremért játszunk, és ezért jöttünk."