Jó lesz kiemelten figyelni a Vasas olimpikonjait

olimpikon
Szász Emese ünnepel edzőjével, Kulcsár Győzővel
Vágólapra másolva!
A párbajtőröző Szász Emese és a 400 méter vegyesen győztes úszó Hosszú Katinka személyében két Vasas-sportoló szerezte meg szombaton a magyar küldöttség első két aranyérmét a riói olimpián. És még bőven van patron az angyalföldi sportolókban. 
Vágólapra másolva!

A budapesti klub vasárnapi közleményében Markovits László elnök kifejtette, ismét büszke lehet mindenki a magyar sportra, szombaton kicsit megint Magyarországra figyelt a világ. "Óriási öröm számomra, hogy ennek a sikernek fontos részese a Vasas. Déja vu-érzésem volt, hiszen

Ki gondolta volna, hogy ezt még túl lehet szárnyalni?" - utalt a klubvezető a kardozó Szilágyi Áron 2012-es diadalára, hozzátéve, gratulál mindenkinek, aki részese Szász Emese és Hosszú Katinka aranyérmének.

Ferjancsik Domonkos korábbi világbajnok kardozó, a Vasas vívószakosztályának elnöke felvetette: "Mondhatjuk, hogy a Vasas vezeti az olimpiai éremtáblázatot?" Ezután úgy fogalmazott, hogy Szász Emesét titkon a dobogóra várta, de a legmerészebb álmában sem gondolta, hogy ennyire fényes lesz az az érem.

Szász Emese ünnepel edzőjével, Kulcsár Győzővel Forrás: MTI/AP/Andrew Medichini

"Emlékszem, tavaly a világbajnokság után sms-eztünk, és kicsit le volt törve a bronz miatt, akkor is azt írtam neki, hogy egy év múlva kell tökéletes állapotban lennie. Nagyon büszke vagyok rá, ő egy igazi szorgalmas, alázatos sportember, akiről csak jókat lehet mondani, megérdemelte a sikert. Persze Kulcsár Győzőnek is jár a kalapemelés, hiszen ismét hozzájárult egy olimpiai aranyhoz a munkájával" - fejtette ki Ferjancsik Domokos.

És hol van még a vége

Most már akkor ne álljunk meg itt, hátha tényleg sorsszerűség van a Vasas sportolóinak káprázatos szereplése mögött. Ráadásul távolról sem lenne meglepetés, ha további aranyakat szállítanának a XIII. kerületiek.

Szilágyi Áron vitte a zászlónkat a nyitóünnepségen Forrás: MTI/Kovács Tamás

Ott van mindjárt a címvédő Szilágyi Áron, aki Londonban kardélre hányta a teljes mezőnyt, és a magyar ökölvívó-különítmény is Vasas-sportolókból áll: Harcsa Zoltán és Bacskai Balázs is klubtársak. Sastin Marianna birkózó a 63 kg-osok mezőnyében rajtol, és a kajak-kenusoknál is találunk egy Vasas-versenyzőt: Kugler Attila a K4 1000 m-es versenyében lesz érdekelt.