Nem bírnak magukkal a kiéhezett bokszolók Rióban

Jonas Junias Jonas, boksz, ökölvívás, Rio 2016, olimpia
Namibia's flagbearer Jonas Junias Jonas leads his delegation during the opening ceremony of the Rio 2016 Olympic Games at the Maracana stadium in Rio de Janeiro on August 5, 2016. / AFP PHOTO / PEDRO UGARTE
Vágólapra másolva!
Három nappal azt követően, hogy a marokkói Hasszán Szaadát nemi erőszak vádjával letartóztatták az olimpiai faluban, újabb szexbotrányra derült fény. A namíbiai küldöttség zászlóvivőjét, a szintén bokszoló Jonas Junias Jonast ugyancsak őrizetbe vették, a 22 éves sportoló egy pincérnőt szemelt ki magának.
Vágólapra másolva!

A marokkói Hasszán Szaada két szobalánnyal erőszakoskodott, egyiküket megpróbálta megcsókolni, a másiknak pedig megfogta a mellét, és pénzt ajánlott neki, hogy feküdjön le vele.

Hétfőn kiderült, nem ő volt az egyetlen, aki rágerjedt a brazil kiszolgáló személyzetre, a namíbiai küldöttség zászlóvivője, a 2014-es Nemzetközösségi Játékokon 64 kg-ban ezüstérmet szerzett bokszoló, Jonas Junias Jonast ugyancsak szexuális zaklatással vádolják.

Jonas Junias Jonas vitte országa zászlaját az olimpia megnyitóján Forrás: AFP/Pedro Ugarte

Ő egy pincérnőt próbált megcsókolni, majd pénzt ajánlott fel neki, a nő azonban elmenekült, majd feljelentést tett a rendőrségen.

„Meg tudom erősíteni, hogy a namíbiai sportolót nemi erőszak kísérletének gyanúja miatt letartóztatták. Az incidens még a múlt héten történt" – idézte Rodrigo Amorim nyomozót a Sun angol bulvárlap.

Jonas egyelőre csak rendőrségi őrizetben van, de ha bebizonyosodik a bűnössége, átszállítják Bangu börtönébe. A sportoló csütörtökön a francia Hassan Anzille ellen lépett volna szorítóba.