Magyarul is köszönetet mondott a román vívónő

2016 Summer Olympics. Fencing. Women. Epee. Team competition summer Olympics landscape HORIZONTAL Olympic Games Rio 2016 2016 Summer Olympics
2910266 08/11/2016 From left: Romania's Loredana Dinu, Simona Gherman, Simona Pop and Ana Maria Popescu, winners of the gold medals in the women's team epee fencing tournament at the XXXI Summer Olympics, during the medal ceremony. Ramil Sitdikov/Sputnik
Vágólapra másolva!
A román női párbajtőrcsapat Kínát legyőzve lett pénteken olimpiai bajnok. A harmadrészt magyarok lakta Szatmárnémetibe való Simona Pop a nagy ünneplésben sem feledkezett meg arról, hogy két nyelven mondjon köszönetet a támogatásért.
Vágólapra másolva!

A román küldöttség első riói aranyérmét szerezte meg pénteken a Simona Pop, Simona Gherman, Ana Maria Popescu, Loredana Dinu összetételű női párbajtőrcsapat, miután a döntőben 45-38-ra legyőzte a címvédő kínai csapatot.

A csapat legjobbja az oroszok elleni elődöntőben mindhárom asszóját megnyerő és a 45-31-es győzelem során összesen 20 tust kiosztó Simona Pop volt. A Szatmárnémetibe való vívó a döntő után is megmutatta, hogy micsoda sportember.

Simona Pop kétszer is megköszönte Forrás: Szatmári Friss Újság

Egy táblával üzent szülővárosának, ami tekintettel arra, hogy a 100 ezres Szatmárnémeti lakosságának közel 38 százaléka magyar, kétnyelvű volt, előbb magyarul, majd románul mondott köszönetet Szatmárnak. A város polgármester már jelezte, hogy az újdonsült olimpiai bajnok hazatérése után megkapja a város díszpolgári címét – írja tudósításában a Szatmári Friss Újság.

Szatmárnémeti igazi vívófellegvár, ez volt a város történetének negyedik olimpiai érme két ezüst és egy bronz után.