A világcsúcs után a kisöccsét kereste a lelátón

Sarah Sjöström, úszás
Sweden's Sarah Sjostrom reacts after she broke the World Record in the Women's 100m Butterfly Final during the swimming event at the Rio 2016 Olympic Games at the Olympic Aquatics Stadium in Rio de Janeiro on August 7, 2016. / AFP PHOTO / Martin BUREAU
Vágólapra másolva!
Amint célba ért, tekintetével máris a családját kereste a lelátón Sarah Sjöström, a svédek friss olimpiai bajnok úszója.
Vágólapra másolva!

Sjöström 55.48 másodperces világcsúccsal győzött 100 méter pillangón, a szám 22 éves világbajnoka saját, tavaly Kazanyban úszott 55.64 másodperces rekordját adta át a múltnak.

A versenyt követő sajtótájékoztatón aztán elsírta magát, és elárulta, hogy csak a családját figyelte a lelátón.

A család együtt szurkolt neki a lelátón Forrás: AFP/Odd Andersen

„Van egy 13 évvel fiatalabb öcsém, Linus. Kilencéves, néha olyan, mintha az én kisfiam lenne. Amint célba értem, őket kerestem a lelátón. Édesapán sikoltozott, a testvérem pedig csak állt, és kicsit integetett. Elképesztő volt látni, nem is tudom megemészteni mindezt egyszerre" – mondta.

Forrás: Instagram/Sarah Sjöström

„Ez a harmadik olimpiám, és átkozottul keményen harcoltam érte. Tudtam, hogy esélyes vagyok, emiatt nagy volt rajtam a nyomás. De próbáltam elsősorban a versenyre koncentrálni, és figyelni, nehogy összeomoljak teljesen. Mindenki engem akart legyőzni, de amikor felálltam a rajtkőre, az járt a fejemben, ez csak egy medence, két hosszt leúszom, és kész, nem lesz gond" – tette hozzá.

Sarah Sjöström Forrás: AFP/Martin Bureau

A női gyorsváltóval 5. helyen végzett úszónőre még három szám vár, indul 50, 100 és 200 gyorson is.