Pelé nem gyújt lángot, mert rosszul van

Handout picture released by the Rio 2016 Olympic Committee showing former football player Pele holding the Olympic flame at the Pele Museum in Santos, Sao Paulo State, Brazil, on July 22, 2016. The Rio 2016 Olympic and Paralympic Games will be held in Brazil from August 5-21 and September 7-18 respectively. (PHOTO: GUILHERME KASTNER/BRAZIL PHOTO PRESS)
Vágólapra másolva!
Biztosan nem a brazil focilegenda, Pelé gyújtja meg a lángot a riói olimpia magyar idő szerint szombaton 1 órakor kezdődő nyitóünnepségén.
Vágólapra másolva!

"Fizikális állapotom miatt nem tudok részt venni az olimpia megnyitóján" - áll Pelé közleményében. "Csak az isten fontosabb számomra, mint az egészségem".

A 75 éves sportember szóvivője pénteken közölte, hogy a háromszoros világbajnok izomfájdalmakkal küzd és csak botra támaszkodva tud járni.

Július 22-én, amikor a kép készült, még jobb állapotban volt Forrás: Brazil Photo Press/GUILHERME KASTNER/Guilherme Kastner

Pelé évekkel ezelőtt csípőműtéten esett át, azóta többször jelent meg a nyilvánosság előtt bottal a kezében.

Az egykori labdarúgó szerdán még azt közölte, hogy felkérték a riói olimpia lánggyújtójának, de csak akkor tudja elvállalni a megtisztelő feladatot, ha sikerül egy szponzori útját lemondania.