Női pólósainknak a döntőben lenne a helyük

olimpia rio vízilabda orosz válogatott
2916787 08/19/2016 Chief Coach of the Russian national team Alexander Gaidukov, second from right, and Coach of the Russian water polo team Andrei Belofastov during a water polo match between the Russian and Hungarian teams at the XXXI Summer Olympics. Alexey Filippov/Sputnik
Vágólapra másolva!
Az orosz válogatott másodedzője szerint a magyar válogatott a női vízilabdatorna egyik legjobb csapata, amely mellől ezúttal elpártolt a szerencse. A magyar válogatott 12-12-es rendes játékidő után, ötösökkel kapott ki, úgy, hogy az oroszok zsinórban hét büntetőt belőttek.
Vágólapra másolva!

"Nyet" – válaszolta az oroszok egyik pólósa, amikor a magyar–orosz női bronzmeccs után megkérdeztük tőle, hogy tud-e angolul, mert a véleményére lennénk kíváncsiak.

Aztán kiderült, hogy a csapat másodedzője, Andrej Belofasztov beszéli a nyelvet.

Én azt gondolom, hogy a magyar válogatott a torna egyik legjobbja, és a döntőben lett volna a helye" – mondta az Origónak Belofasztov.

Andrej Belofasztov (jobbra) Alekszander Gajdukov szövetségi kapitány oldalán, egy időkérés alkalmával Forrás: Sputnik/Alexey Filippov


"Ma jó napot fogtunk ki, jól játszottunk, a támadásépítéseink nagyon jól sikerültek, és az emberelőnyös helyzeteket is szépen váltottuk gólokra. De azért a szerencse is mellénk állt" – folytatta a tréner, vélhetően az utolsó másodperces egyenlítésre utalva.

mert már csak négy másodperc volt hátra a negyedik negyedből. De a csapatunk megérdemelte a győzelmet."

Büntetőkben jók

Azt is elárulta, hogy a bronzmeccs előtti két büntetőpárbajos meccsüket is megnyerték Görögország, illetve Spanyolország ellen. "Most ismét sikerrel jártunk. Hogy van-e bármilyen titkunk? Nincs, a büntetők végkimenetelét a szerencse dönti el."