Egy nap alatt két érmes bukott le doppinggal

Daniyar Ismayilov, Si Cse-jung, Izzat Artikov olimpia rio súlyemelés dopping
Rio de Janeiro, 2016. augusztus 10. Az ezüstérmes török Daniyar Ismayilov, az aranyérmes kínai Si Cse-jung és a bronzérmes kirgiz Izzat Artikov (b-j) a riói nyári olimpia férfi súlyemelő versenye 69 kg-os súlycsoportjának eredményhirdetésén a Rio de Janeiró-i Riocentróban 2016. augusztus 9-én. (MTI/EPA/Larry W. Smith)
Vágólapra másolva!
Doppingeset volt már több is a riói olimpián, de érmesek eddig nem buktak meg. Csütörtökön viszont rögtön ketten is.
Vágólapra másolva!

Pozitív lett a doppingtesztje a moldovai Szerhij Tarnovszkinak, aki kedden bronzérmet nyert a kenu egyesek 1000 méteres versenyében a riói olimpián. A sportoló versenyzési jogát felfüggesztették.

A tesztet még az olimpia előtt végezték el – közölte a nemzetközi sportági szövetség. A 19 éves Tarnovszki testvérével, Oleggel párosban is indult volna Rióban.

Ő a második érmes a mostani játékokon, aki megbukott doppinggal.

Szintén csütörtökön derült ki a kirgiz súlyemelőről, Izzat Artikovról, hogy doppingolt. Ő a 69 kilogrammos súlycsoportban szerzett bronzérmet. A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) közölte, hogy a sportoló szervezetében a sztrichnin nevű tiltott szert találták.

Artikov (jobbra) az eredményhirdetésen Forrás: MTI/EPA/Larry W. Smith


A súlycsoport augusztus 9-ei versenyén a kínai Si Cse-jung győzött, a török Daniyar Ismayilov második lett, Artikov mögött a kolumbiai Luis Javier Mosquera Lozano végzett a negyedik helyen, így bizonyára ő lesz a bronzérmes.