Ilyen gyötrelmek után még senki sem nyert olimpiai meccset

Oghenekaro Etebo olimpia rio foci nigéria japán
Nigeria's player Oghenekaro Etebo (L) shoots to score against Japan during the Rio 2016 Olympic Games men’s First Round Group B football match Nigeria vs Japan, at the Amazonia Arena in Manaus on August 4, 2016. / AFP PHOTO / RAPHAEL ALVES
Vágólapra másolva!
A nigériaiak úgy estek be az olimpiai focitornára, hogy az első meccsük előtt jóformán bemelegíteni sem maradt idejük. Aztán a himnuszok alatt kapták a következő pofont. És mégis rúgtak öt gólt.
Vágólapra másolva!

Csütörtök este ritkán látható hányattatások után győzött 5-4-re a nigériai válogatott az olimpiai focitorna első fordulójában.

Kezdődött azzal, hogy a keret napokig rostokolt az Egyesült Államokban, Atlantában, miután az őket Brazíliába szállítani hivatott charterjárat díját nem rendezte időben a szövetség. Ezért a csapat helyi idő szerint csütörtök délután 2 óra 19 perckor landolt a manausi reptéren.

A meccs kezdetéig akkor pár nem volt hátra 7 óra sem

írta a USA Today amerikai lap internetes kiadása.

Nem tudjuk, mire lehetett elég az a pár óra, a csapat játékosai mindenesetre ott álltak a kezdéskor a pályán – és azt hallották, hogy a saját himnuszuk helyett valami egészen mást játszanak a szervezők. Mint később kiderült, a venezuelai himnusz volt az. A focisták fejében talán az is megfordult, hogy a nagy rohanásban rossz stadionban kötöttek ki.

Mégis brillíroztak

Ilyen előzmények után szinte csoda, hogy a válogatott 5-4-re megverte Japánt. A felkészülés hiánya a meccs végén azért meglátszott, az utolsó 20 percben 5-2-ről egy gólra feljött az ellenfél.

A nap hőse, Oghenekaro Etebo (balra) egyik gólját lövi a négyből Forrás: AFP/Raphael Alves