Neymar visszaadja a csapatkapitányi karszalagot

Brazília - Németország, férfi labdarúgás, döntő, Rio 2016
Brazil's forward Neymar (C) celebrates scoring with his teammates during the Rio 2016 Olympic Games men's football gold medal match between Brazil and Germany at the Maracana stadium in Rio de Janeiro on August 20, 2016. / AFP PHOTO / Johannes EISELE
Vágólapra másolva!
Nem kíván többé a brazil válogatott csapatkapitányaként pályára lépni Neymar, aki szombaton aranyéremre vezette a nemzeti csapatot a riói olimpián.
Vágólapra másolva!

"Nagy megtiszteltetés volt, de holnaptól nem én leszek a csapatkapitány" - jelentette be a 24 éves csatár a németek ellen büntetőpárbajban 5-4-re megnyert ötkarikás döntő után. Az olimpiai válogatott szövetségi kapitányának, Rogerio Micalénak már a riói játékokat megelőzően hosszan kellett győzködnie az FC Barcelona sztárját.

"Nem volt könnyű, de ragaszkodtam hozzá, hogy ő viselje a karszalagot. Nemes gesztus tőle, hogy most továbbadja azt" - mondta a szakvezető Neymarról, aki a szombati finálé első gólját szerezte remek szabadrúgásból a 26. percben. A szétlövésben aztán ő rúgta be a mindent eldöntő 11-est is.

Neymar és társai megnyerték a focitornát Forrás: AFP/Johannes Eisele