Csak egy magyar játékos tudott megszólalni a bronzmeccs után

Garda Krisztina rio 2016, olimpia 2016, Rio de Janeiro, Brazil, Brazília, XXXI. nyári olimpiai játék, női vízilabdatornáján, a harmadik helyért játszott Magyarország - Oroszország mérkőzésen
Rio de Janeiro, 2016. augusztus 19. Garda Krisztina a riói nyári olimpia női vízilabdatornáján, a harmadik helyért játszott Magyarország - Oroszország mérkőzés végén a Rio de Janeiró-i Olimpiai Uszodában 2016. augusztus 19-én. A magyar válogatott 12-12-es rendes játékidő után büntetőkkel 19-18-ra kikapott az orosz csapattól a bronzmérkőzésen. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Idegőrlően szoros meccsen ikszelt a női pólóválogatott az oroszokkal, majd büntetőkkel elvesztette az olimpiai bronzmeccset. Csak egyetlen játékos tudott megszólalni a meccs után, Bíró Attila szövetségi kapitány tudja, hogy savanyú a szőlő, de már a budapesti vb-re gondol.
Vágólapra másolva!

"A védekezésünkben nem voltak olyan hibák, mint eddig, mégis kaptunk olyan gólokat, amelyet nem kellett volna" - mondta hatalmas sóhajok kíséretében Szücs Gabriella, miután a női pólósok 12-12-es meccs után büntetőkkel 7-6-ra kikaptak az oroszoktól, ezzel lemaradtak a bronzéremről. A végén az ellenfél az utolsó akciónál, emberelőnyben, az utolsó másodpercben egyenlített.

Garda Krisztinát sem lehetett megvigasztalni. A meccs képeiért kattintson! Forrás: MTI/Illyés Tibor

"Az utolsó hátrány nagyon fáj – mondta az Origónak Rióban Szücs. –

Az ausztrálok elleni negyeddöntőben 1-5-ről egyenlített a csapat, majd büntetőkkel nyert, ám akkor a magyarok kezdték az ötösöket, míg most az oroszok.

A legrosszabb megoldás

"Emberhátrányos védekezésben a rosszkéz-oldalon volt egy orosz játékos, Nagyezsda Glizina, akire ugyan készültünk, mégis ő vert meg bennünket – kezdte az értékelését Bíró Attila szövetségi kapitány. –

Ez volt a kulcs, itt ment el a meccs, nem pedig az utolsó egy másodpercben.

Jekatyerina Prokofjeva semlegesítése sikerült, de Glizina dobott öt gólt, ez túl sok volt."

Glizina nem szerepelt az Eb-n, amit a magyar csapat nyert, de "az olimpián láttuk a játékát, ki is elemeztük, de egyszerűen nem értünk ki rá."

Glizinát nem tudtuk tartani. Kattintson a fotóra! Forrás: Sputnik/Alexey Filippov

Az utolsó pillanatban sem feltétlenül a védekezésen múlt az eredmény. A magyarok támadása végén Czigány Dóra nem dobta el a labdát valamelyik sarokba, így az oroszoknak több idejük maradt az utolsó akcióra.

– mondta Bíró –, de nem akarom ráfogni a vereséget, ő még túl fiatal, keveset játszott ilyen légkörű mérkőzéseken, ilyen kiélezett helyzetben. Ugyanakkor az oroszok sem fordultak le, tehát ki lehetett volna védekezni az utolsó akciót, még hátrányban is."

Őrült párbaj

A 12-12-es végeredmény után büntetők döntöttek. Az oroszok kezdtek, és az első ötös sorozatban senki nem hibázott, majd az oroszok hatodik, hetedik dobása is bement. Ekkor már azzal a teherrel dobott a magyar játékos, hogy ha kihagyja, elúszott a bronzérem. Bujka még nem hibázott, de Kisteleki Hanna megremegett.

Bujka vigasztalja Keszthelyit. A mérkőzés képeiért kattintson! Forrás: MTI/Illyés Tibor

A párharc közben kapust cserélt Bíró, Gandl Edina helyett Kasó Orsolya állt be: "bíztam a lövőkben, és hatot be is lőttünk, kapust pedig azért cseréltem, mert ennyi lövésből azért egyet meg kellett fognia a kapusunknak. Két remek kapusunk van, de most ők sem álltak a helyzet magaslatán, nem volt szerencséjük."

Az orosz másodedző a meccs után azt mondta, a magyaroknak a döntőben lett volna a helyük. Az Origo szembesítette Bírót ezzel a véleménnyel: "Nagyon sok a ha.

de akkor meg ugyanúgy az oroszokkal játszottunk volna. Ebben a mezőnyben hat csapat (a négy elődöntős, illetve Ausztrália és Spanyolország) közül mindenki meg tud verni mindenkit."

Jövőre otthon összejöhet

Az összmérleg "pozitív, mert bent vagyunk az olimpia négy legjobb csapata közt,

ugyanakkor savanyú a szőlő, mert ez az érem már majdnem nálunk volt.

Azt sem mondhatom, hogy az oroszok érdemtelenül lettek bronzérmesek. Elég sokat tettünk, hogy idáig eljussunk, ennek a meccsnek a második félidejében is fordítani tudtunk, helyenként nagyon jó játékkal, de sajnos ilyen a vízilabda".

Bíró Attila már a vébére gondol. Kattintson a galériáért! Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

"Nem emlékszem minden momentumra, de voltak hibák, amelyeket kijavíthatunk – tette hozzá a kapitány. – Mostantól azon fogunk dolgozni, hogy jövőre, a budapesti vébén ezek ne forduljanak elő, és biztosan tudjunk egy érmet szerezni, és ne hajszálon múljon."