Simona Pop elsősorban szatmárinak tartja magát

Simona Pop, vívás,  párbajtőr, olimpia, Rio 2016
Simona Pop, vívás, párbajtőr, olimpia, Rio 2016
Vágólapra másolva!
Magyar és román feliratú plakáttal fogadták pénteken a szatmárnémeti vasútállomáson a román női párbajtőrcsapattal olimpiai aranyérmes Simona Popot.
Vágólapra másolva!

A szatmárnémeti vívó csaknem annyi időt töltött a vonaton Bukaresttől a szülővárosáig, amennyit a Rió-Bukarest repülőút vett igénybe. A köszöntésére összegyűlt vívóknak és újságíróknak elmondta, olyan sokat maradtak Rióban az aranyérem megnyerése után, hogy majdnem el is felejtették, hogy bajnokok.

"Itthon, ilyen fogadtatás mellett ismét átérezhetjük győzelmünk örömét" - idézte a Friss Újság Simona Popot.

Az olimpiai bajnok nevelőedzője, Csiszár Ferenc újságírói kérdésre elmondta: néhány éven belül derül ki, hogy mit ér a szatmári vívásnak Simona Pop olimpiai aranyérme.

Forrás: Frissujsag.ro

A magyarul is kiválóan beszélő sportoló és nevelőedzője szombaton a Friss Újság által szervezett közönségtalálkozón vesz részt, hétfőn átveszi szülővárosa díszpolgári címét, de a női válogatott többi három vívójával, Ana Maria Popescuval, Simona Ghermannal és Loredana Dinuval Bukarest díszpolgári címét is megkapják.

„Nagyon örülök mindkettőnek, de leginkább a szatmáriak elismerésének. Én szatmári vagyok, itt születtem, itt kezdtem el sportolni és a lakcímem is ide szól. Az csak mellékes, hogy nyolc éve Bukarestben a Steaua sportolója vagyok" — tette hozzá a vívó.

A Román Olimpiai- és Sportbizottság döntése alapján a riói aranyérmes párbajtőrvívó-válogatott tagjai 70 ezer eurós (21,7 millió forint) pénzjutalmat és egy Renault Kadjar típusú személygépkocsit kapnak.

"Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem örülök a jutalomnak, de amikor verseny van, nem ez a cél lebeg előttünk. Sokkal jobban örülök ennek az éremnek, amiért évekig dolgoztunk, és amelyről már 9 éves koromban álmodtam" - jelentette ki Simona Pop.

A szatmárnémeti vívó az erdélyi magyarság körében is rendkívüli népszerűségre tett szert azzal, hogy a riói éremszerzése után az egyik közösségi portálon magyar és román nyelven köszönte meg szülővárosának az aranyérmet.