Kórházból érkezett Rióba egyik legsportszerűbb olimpikonunk

Sárosi Laura Közéleti személyiség foglalkozása sportoló SZEMÉLY tollaslabdázó FOTÓ FOTÓTÉMA akció
Sárosi Laura alanyi jogon lesz ott Rióban
Vágólapra másolva!
A tollaslabdázó Sárosi Laura bízik benne, hogy a következő néhány napban maximálisan fel tud épülni, és jó állapotban léphet majd pályára a riói olimpián.
Vágólapra másolva!

"Egy kicsit gyengének érzem magam, de ez rendben van, még nagyjából egy hetem van a felépülésre. Öt napot kórházban töltöttem, ez sokat kivett belőlem testileg és lelkileg egyaránt" - idézte első edzését követően Sárosit az olimpiai hírszolgálat.

A magyar játékost Budapesten vakbélgyulladás gyanújával vizsgálták, majd kiderült, hogy valószínűleg egy vírus okozott hasi nyirokcsomó-gyulladást nála, ami még az olimpia szereplését is veszélyeztette.

The dream is just starting ❤ #rio2016 #rio2016olympics #pajisinrio

Sarosi Laura (@laurasarosi) által közzétett fénykép,

"Megpróbálok pozitív lenne és nem félni.

de most csak élvezem, hogy itt lehetek, és a lehető legjobb teljesítményt akarom nyújtani" - tette hozzá Sárosi, aki az áprilisi Európa-bajnokságon egy rendkívül sportszerű gesztussal hívta fel magára a figyelmet : német ellenfelének, Karin Schnaasénak kölcsönadta a cipőjét, utóbbi így végigjátszhatta az összecsapást. Schnaase megnyerte a meccset, Sárosi pedig akkor nem jutott kvótához.

Forrás: MTI/Mob / Szalmás Péter

Sárosi újságírói kérdésre megjegyezte, ugyan közel lakik a német csapathoz, de nem találkozott még riválisával, aki már visszaszolgáltatta neki a cipőt.

A világranglistán 65. magyar versenyző az M csoportban szerepel az olimpián az indiai Pusarla Venkata Sindhu (10.), valamint a kanadai Michelle Li (20.) társaságában.