Júliusban Rióban kapott vérhast a belga vitorlázó

Evi Van Acker, vitorlázó
Evi Van Acker, vitorlázó
Vágólapra másolva!
Egy júliusi, riói edzőtábor során súlyos bélrendszeri fertőzést szedett össze Evi Van Acker belga vitorlázó. Az olimpia női vitorlásversenyének Laser Radial mezőnyében induló sportoló nem is érzi jól magát, London bronzérmese az utolsó három fordulóban sokkal gyengébben teljesített a vártnál.
Vágólapra másolva!

A 30 éves versenyző sorrendben 2., 12. és ismét 2. helyen ért célba, a negyedik futamon azonban már csak a 29., az ötödiken a 16., a hatodikon pedig a 15. helyet szerezte meg.

"Evi július elején egy baktériumfertőzés miatt vérhast kapott, az orvosok akkor azt mondták, ez a betegség akár három hónapig is komolyan megzavarhatja az energiaszintjét. Szerdán világossá is vált, hogy a mostoha időjárási körülmények között éppen az energia hiányzott belőle, nem tudott olyan teljes erővel dogozni, mint amikor topformában van.

– nyilatkozta edzője, Wil Van Bladel.

London olimpiai bronzérmese Forrás: AFP/Justin Tallis

Miután Van Acker szerdán nagyon rosszul érezte magát, értesítették a verseny főorvosát, aki a belga csapat orvosaival együtt további vizsgálatokat kezdeményezett.

Verseny közben Rióban Forrás: AFP/William West

A vitorlássport nemzetközi szervezete, a World Sailing szóvivője, Darryl Seibel azt mondta, úgy tűnik, hogy egy elszigetelt esetről van szó, és Van Acker az egyetlen vitorlázó, aki rosszul érzi magát.

Evi Van Acker Forrás: Instagram/Evi Van Acker

A Guanabara-öböl rossz vízminősége hónapokig téma volt az olimpia előtt, a helyi szervezők azonban állítják, a víz nem veszélyes az egészségre.