Egyes sportágakban mindenki doppingol az Arsenal volt középpályása szerint

Andrey Arshavin, orosz labdarúgó, Arsenal, 2012
Vágólapra másolva!
Andrij Arsavin, az Arsenal korábbi orosz középpályása szerint bizonyos sportok elképzelhetetlenek dopping nélkül. Kerékpárban például nagyon sokáig kell ismétlődő mozgást végezni, ez szerinte lehetetlen valamilyen teljesítményfokozó nélkül. Úgy vélte, a csapatsportok kivételt képeznek, a fociban és a jégkorongban például szerinte nem jellemző a dopping.
Vágólapra másolva!

Andrij Arsavin, orosz focista szerint az orosz atléták eltiltása elsősorban politikai okokra vezethető vissza, mert bizonyos sportok elképzelhetetlenek dopping nélkül. Példaként a kerékpárt hozta fel, szerinte ugyanis a hosszú ideig tartó versenyeken, állandóan ismétlődő mozgást végezve, nem lehetne végig menni teljesítményfokozó nélkül.

– jelentette ki egy kazah sportlapnak a sportoló, aki szerint ugyanez a helyzet az úszásban és a sísportokban is.

Andrey Arshavin orosz labdarúgó még az Arsenal mezében. Azóta a kazah bajnokságba igazolt Forrás: AFP/Glyn Kirk

„Oroszországnak politikai döntések miatt kell komoly árat fizetnie. Ez igazságos vagy nem igazságos? Az élet nem igazságos, de ez akkor is óriási tragédia a sportolóknak, különösen azoknak, akik mentek volna Rióba is. Nekik ugyanis gyakran ez az egyetlen esélyük, hogy nagyobb pénzhez jussanak, nekünk focistáknak kétévente van Európa Bajnokságunk vagy Világbajnokságunk és a klubokban is folyamatosan bizonyíthatunk " – mondta Arsavin, aki természetesen azt is megjegyezte, hogy a csapatsportágak kevésbé érintettek a doppingban.