Ha folytatná, koporsóban végezné az úszóklasszis

Yannick Agnel, úszás, olimpia, Rio 2016
France's Yannick Agnel concentrates before the men's 200 m freestyle final of the French swimming championship in Montpellier, on March 30, 2016. / AFP PHOTO / PASCAL GUYOT
Vágólapra másolva!
Yannick Agnel kétszeres olimpiai bajnok úszó vasárnap bejelentette, hogy a Rio de Janeiró-i ötkarikás játékokon versenyzett utoljára a nemzetközi mezőnyben.
Vágólapra másolva!

A 24 éves francia úszó a 200 méter gyors címvédőjeként érkezett Brazíliába, de a vasárnapi előfutamok során csak a 19. időt érte el, így nem jutott tovább.

„Ez volt az utolsó nemzetközi versenyem. Ha folytatnám, és a következő négy évem is olyan lenne, mint az előző négy, akkor hamarosan négy deszka között találnának" – mondta fekete humorral a koporsóra utalva Agnel, aki 2012-ben Londonban az egyéni sikere mellett a 4x100-as gyorsváltóval is aranyérmet szerzett, majd 2013-ban, a barcelonai világbajnokságon ugyancsak első lett mindkét számban.

Yannick Agnel Forrás: AFP/Pascal Guyot

„Csalódott vagyok, nagyon csalódott. Mindent kiadtam magamból, tényleg a maximumot nyújtottam, és mindent megtettem, amit lehetett.”

Agnel a tavalyi kazanyi világbajnokságot betegség miatt kihagyta. Március végén csak harmadik lett a francia bajnokságon, ezért egy ideig úgy tűnt, 200 méter gyorson nem versenyezhet Rióban, de hazája sportági szövetsége mégis lehetőséget adott neki.

Forrás: AFP/Christophe Simon

„Már az is győzelemmel ért fel, hogy egyáltalán itt lehettem és megpróbálhattam megvédeni a címemet" – utalt a közelmúlt viszontagságaira.

Agnel a londoni döntőben 1:43.14 perces eredménnyel szerzett aranyérmet, vasárnap Rióban viszont csak 1:47.35 percet úszott.