Egész jó az asztaliteniszezőink sorsolása

Póta Georgina Póta Georgina Európa-bajnok magyar asztaliteniszező
Póta Georgina Európa-bajnok magyar asztaliteniszező
Vágólapra másolva!
Verhető ellenfeleket kaptak a magyar játékosok a riói olimpia asztalitenisz-tornáján, amelynek szerdán tartották meg a sorsolását. A kapitány elégedett, az első kört vennie kell mindenkinek, Pótának a nyolc között jöhet az első nagyágyú. 
Vágólapra másolva!

A legfrissebb világranglistán 90. helyen álló Lovas Petra, valamint Pattantyús Ádám (84.) egyformán az első fordulóban kezd. Előbbi ellenfele a nemzetközi szövetség rangsorában mindössze 211. egyiptomi Nadeen El-Dawlalty lesz, s amennyiben a papírformát igazolva továbbjut, a legjobb 48 között az észak-koreai Ri Mjong Szun (37.) vár rá.

"Még nem játszottam az egyiptomival, egy jobbkezes játékos,

- nyilatkozott az MTI-nek Lovas Petra, aki az edzésen a lengyel paralimpiai bajnok Natalia Partykával gyakorolt. - "De az első meccs mindig izgulós, akárki az ellenfél."

Pótára már a 16 között nehéz feladat vár

Pattantyús a kazah Kirill Gerasszimenkót (171.) kapta az első fordulóban, a másodikban azonban már egy jóval nehezebb ellenfél, a kínaiból katarivá lett Li Ping (28.) lesz az ellenfele.

A világranglistán 41. Póta Georgina 23. kiemeltként csak a második körben kapcsolódik be a küzdelmekbe, az ő riválisa a cseh Hana Matelova (81.) és az ázsiai származású, kanadai Mo Zhang (109.) párharcának továbbjutója lesz. Siker esetén a legjobb 32 között a 2014-es ifjúsági olimpia ezüstérmese, a hongkongi Tu Hoj-kem (22.) vár Pótára, majd a nyolcaddöntőben egy igazi nagyágyú, a Londonban egyesben ezüst-, csapatban aranyérmes kínai Ting Ning (2.) következhet.

Póta Georgina Fotó: Polyak Attila - Origo

"A Bundesligában is játszottam már Matelovával, s legutóbb Linzben is az edzőtáborban, akkor megvertem" - mondta Póta Georgina. - "Düsseldorfban él, mióta a német bajnokságban szerepel, nagyon sokat fejlődött, két éve még senki sem ismerte. Támadójátékos, és neki előny lesz, hogy már játszik egy meccset előtte. Nekem az első mérkőzés mindig nyögvenyelős, de nyernem kell."

A kapitány nem elégedetlen

Téglás Péter női szövetségi kapitány szerint hozniuk kell az első meccset a magyaroknak: "Petra ellenfele, az egyiptomi nem rossz, de verhető. Az észak-koreai már más kérdés, ők nem sokat versenyeznek, nehéz megismerni őket, de az erejüket mutatja, hogy csapatban világbajnoki bronzérmesek.

, de az sem elképzelhetetlen, hogy a kanadaival kell majd játszania, aki szemcsés borításával meglepetést okozhat a cseh ellen. A következő körben pedig az a hongkongi lesz az ellenfele, akitől a budapesti világkupa-versenyen végig vezetve kapott ki 4-3-ra, így nem esélytelen vele szemben sem."

A verseny szombaton kezdődik a Riocentro központ 3-as pavilonjában. Az egyéni küzdelmek jövő csütörtökig tartanak majd Rióban, utána rendezik a csapatversenyt, ebben azonban a magyarok már nem lesznek érdekeltek.