Gasol kihagyja az olimpiát

509800827 Horizontal
Serbia's centre Miroslav Raduljica (L) vies with Spain's centre Marc Gasol during the 2014 FIBA World basketball championships group A match Serbia vs Spain at the Palacio Municipal de Deportes in Granada on September 4, 2014. AFP PHOTO/ JAVIER SORIANO / AFP PHOTO / JAVIER SORIANO
Vágólapra másolva!
A spanyol Marc Gasol egyelőre nem épült fel a sérüléséből, ezért kihagyja az augusztus 5-én kezdődő Rio de Janeiró-i olimpia kosárlabdatornáját.
Vágólapra másolva!

A Spanyol Kosárlabda Szövetség csütörtöki közleménye emlékeztet rá, hogy a 31 éves center lába az észak-amerikai profiligában (NBA) szereplő Memphis Grizzlies egyik februári mérkőzésén tört el.
Mint írják, Marc Gasol orvosi vizsgálatai nem hoztak megfelelő eredményt, ezért ki kell hagynia az olimpiát.

Marc Gasol fontos oszlopa lett volna a spanyol csapatnak Forrás: AFP/Javier Soriano

A spanyolok 2012-ben Londonban és 2008-ban Pekingben is ezüstérmesek voltak az ötkarikás játékokon. Gasol már a 2006-os világbajnok csapatban is szerepelt, az Európa-bajnokságokon pedig két arany-, egy ezüst- és egy bronzérmet szerzett, az NBA-ben 2008 óta kosárlabdázik.

A spanyolok Rióban a B csoportban a házigazda Brazílival, Argentínával, Litvániával, Horvátországgal és Nigériával vannak egy hatosban.