A horvátok drámában, a szerbek könnyedén jutottak ki Rióba

Horvátország, kosárlabda, Rio 2016
Vágólapra másolva!
A horvátok Torinóban hosszabbításos csatában győzték le az olaszokat, míg a szerbek a belgrádi parkettbe döngölték Puerto Ricót. Az utolsó szabad riói helyért ma este Manilába csap össze Kanada és Franciaország.
Vágólapra másolva!

Vasárnap estére teljes lesz a riói olimpia férfi kosárlabda-tornájának mezőnye. Az utolsó három helyért három helyszínen 18 csapat lépett még pályára, Torinóban és Belgrádban pedig már meg is van a riói repülőjegyek tulajdonosa.

Belgrádban Szerbia hazai pályán veretlenül lett tornagyőztes, a döntőben Puerto Ricóra mért 108-77-es megsemmisítő verést. Szerbia ezen a néven első ízben fog olimpián szerepelni, miután legutóbb, 2004-ben Athénban még Szerbia és Montenegró volt az államalakulat neve.

A belgrádi döntő:

A 2012-es olimpiáról lemaradó Horvátország útja közel sem volt ennyire sima Torinóban. Ők a csoportban még kikaptak Olaszországtól, az elődöntőben viszont legyőzték a görögöket (66-61), majd a döntőben visszavágtak az olaszoknak is, akiket hosszabbítást követően vertek 84-78-ra.

És a torinói:

A harmadik tornát Manilában rendezik. A Fülöp-szigeteken is már csak egyetlen meccs van hátra - Kanada és Franciaország közül fog kikerüln az utolsó olimpiai kvóta gazdája. Mindkét csapat veretlen, és mindkét együttes gerincét NBA-s klasszisok alktoják. Francia oldalon Tony Parker (San Antonio), Boris Diaw (Utah) és Nicolas Batum (Charlotte), míg kandai részről Cory Joseph (Toronto), Tristan Thompson (Cleveland) és Anthony Bennett (szintén Toronto) pattogtat az amerikai profi ligában.